facebook instagram youtube
GR | EN

Κριθαρότο με καλαμάρι

1615835750684_sleed
DSC_6610_sleed
1615835750684_sleed
DSC_6610_sleed

Κριθαρότο με καλαμάρι, ένα υπέροχο πιάτο, ιδανικό για νηστεία και όχι μόνο. Τα ζυμαρικά Ολικής Άλεσης MISKO σε συνδυασμό με θαλασσινά αποτελούν ένα ιδανικό συνδυασμό για πρόσληψη πρωτεΐνης, φυτικών ινών και ω-3 λιπαρών οξέων.

shadow shadow
preperation 20΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 40΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-WHOLE_WHEAT-KRITHARAKI 5521024 – 15

MISKO Ολικής Άλεσης Κριθαράκι

250 γρ. Κριθαράκι Ολικής Άλεσης MISKO

450 γρ. καλαμάρι φρέσκο ή κατεψυγμένο καθαρισμένο σε ροδέλες

200 γρ. ντοματίνια

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πράσο σε λεπτές φέτες

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

30 ml ούζο

700 ml ζωμό λαχανικών

1 κ.γ. κουρκουμά

2 κ.σ. ελαιόλαδο

ξύσμα από 1 λεμόνι

λίγο φρέσκο άνηθο

αλάτι & πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα πλασωτέ ή σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, τα ντοματίνια και τον κουρκουμά με το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το μέλι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε και το καλαμάρι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά

Σβήνουμε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το Κριθαράκι Ολικής Άλεσης MISKO, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.

Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών σε 3 δόσεις, ανακατεύοντας διαρκώς ενδιάμεσα με συνολικό χρόνο βρασμού 13 λεπτά.

Απομακρύνουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τον άνηθο, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.