Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές Light Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια TikTok Συνταγές Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Καθημερινές Συνταγές Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές με Κοφτό ΜακαρονάκιΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO
400 γρ. Κοφτό MISKO
80 ml ελαιόλαδο
500 γρ. γαρίδες, με το κεφάλι και το κέλυφος
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
900-1000 ml ζωμό θαλασσινών ή λαχανικών, ζεστό
Ξύσμα από 1 λεμόνι
3 κ.σ. βούτυρο
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
1/4 ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Αφαιρούμε από τις γαρίδες το κεφάλι, το κέλυφος και το έντερο. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες. Σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
Αφαιρούμε από το τηγάνι τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι το σκόρδο να βγάλει τα αρώματά του.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το Κοφτό MISKO και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ζωμό θαλασσινών ή λαχανικών. Ο ζωμός θα πρέπει να καλύπτει τα ζυμαρικά ώστε να βράσουν σωστά. Κατά τη διάρκεια του βρασμού, ανακατεύουμε συχνά ώστε να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά στον πάτο. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον ζωμό.
Τρία λεπτά πριν να είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, προσθέτουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Μόλις οι γαρίδες πάρουν ένα ωραίο χρώμα, προσθέτουμε ξύσμα από 1 λεμόνι, βούτυρο και παρμεζάνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε για τελευταία φορά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.