Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές Light Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές για Καθαρά Δευτέρα Νηστίσιμες Συνταγές Συνταγές με Φιογκάκι Μακαρονοσαλάτα: Εύκολες & Γρήγορες ΣυνταγέςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Φιογκάκια
300 γρ. Φιογκάκια MISKO
300 γρ. τόνο σε νερό, σε κονσέρβα
1 πιπερίτσα τσίλι
1 μεγάλο καρότο ψιλοκομμένο
4 κ.σ. σέλερι ψιλοκομμένο
3 ραπανάκια σε λεπτές φέτες
50 γρ. πράσινες ελιές (χωρίς κουκούτσι)
50 γρ. αγγουράκια τουρσί σε λεπτές φέτες
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
150 γρ. μαγιονέζα
3-4 κ.σ. sriracha
2 κ.σ. ξίδι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα 5 λίτρα νερό και προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι. Μόλις το νερό βράσει ρίχνουμε τα Φιογκάκια MISKO και βράζουμε για 12 λεπτά.
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το καρότο, το σέλερι, την πιπερίτσα και τα ραπανάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τον τόνο. Ρίχνουμε τις ελιές και τα αγγουράκια.
Σε ένα άλλο μικρό μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για την πικάντικη σάλτσα, δηλαδή το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη sriracha, το ξίδι, το λάδι και το αλατοπίπερο, και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε τη σάλτσα στο μπόλ με τα λαχανικά και ανακατεύουμε.
Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν οι γεύσεις και σερβίρουμε.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Πολύ ωραία συνταγή για μακαρονοσαλάτα, καλοκαιρινη, λιγο πικαντικη λογω της σαλτσας sriracha, ταιριαζει με τα φιογκακια και αν βάλεις τόνο Αλονησου και ελιες από το χωριό, γίνεται ακόμα πιο νόστιμη!