facebook instagram youtube

Μακαρονοσαλάτα με τόνο και πικάντικη σάλτσα με πράσινες ελιές

Βαθμολογία 5 από 5
(2)
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 12΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Φιογκάκια

300 γρ. Φιογκάκια MISKO

300 γρ. τόνο σε νερό, σε κονσέρβα

1 πιπερίτσα τσίλι

1 μεγάλο καρότο ψιλοκομμένο

4 κ.σ. σέλερι ψιλοκομμένο

3 ραπανάκια σε λεπτές φέτες

50 γρ. πράσινες ελιές (χωρίς κουκούτσι)

50 γρ. αγγουράκια τουρσί σε λεπτές φέτες

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

150 γρ. μαγιονέζα

3-4 κ.σ. sriracha

2 κ.σ. ξίδι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα 5 λίτρα νερό και προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι. Μόλις το νερό βράσει ρίχνουμε τα Φιογκάκια MISKO και βράζουμε για 12 λεπτά.

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το καρότο, το σέλερι, την πιπερίτσα και τα ραπανάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τον τόνο. Ρίχνουμε τις ελιές και τα αγγουράκια.

Σε ένα άλλο μικρό μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για την πικάντικη σάλτσα, δηλαδή το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη sriracha, το ξίδι, το λάδι και το αλατοπίπερο, και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε τη σάλτσα στο μπόλ με τα λαχανικά και ανακατεύουμε.

Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν οι γεύσεις και σερβίρουμε.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Βαθμολογία 5 από 5
5 Αυγούστου, 2024

Πολύ ωραία συνταγή για μακαρονοσαλάτα, καλοκαιρινη, λιγο πικαντικη λογω της σαλτσας sriracha, ταιριαζει με τα φιογκακια και αν βάλεις τόνο Αλονησου και ελιες από το χωριό, γίνεται ακόμα πιο νόστιμη!

Avatar for mar ec
mar ec
Βαθμολογία 5 από 5
5 Αυγούστου, 2024
Avatar for Stefania Bell
Stefania Bell
© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.