facebook instagram youtube

One pot μακαρονάδα με θαλασσινά

Το κριθαρότο θαλασσινών της Misko είναι ένα πλούσιο και αρωματικό πιάτο που συνδυάζει την παραδοσιακή ελληνική γεύση με φρέσκα θαλασσινά όπως γαρίδες, μύδια αλλά και καλαμάρια. Με βάση το εκλεκτό κριθαράκι Misko, το κριθαρότο μαγειρεύεται αργά ώστε να απορροφήσει όλη τη γεύση από το ζωμό των θαλασσινών, δημιουργώντας ένα κρεμώδες και λαχταριστό αποτέλεσμα. Το κριθαρότο θαλασσινών είναι μια από τις πιο νόστιμες νηστίσιμες συνταγές ζυμαρικών.

 

Fun fact: Tο κριθαρότο είναι μια ελληνική παραλλαγή για το ιταλικό ριζότο. Παρά το ότι είναι πολύ δημοφιλές στην Ελλάδα, πολλοί δεν γνωρίζουν ότι το κριθαράκι χρησιμοποιείται και σε άλλες μεσογειακές κουζίνες, αλλά σε διαφορετικές παραλλαγές.

shadow shadow
preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 15΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Λιγκουίνι-Λαζάνια

500 γρ. Λιγκουίνι MISKO

100 ml ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο

1/4 ματσάκι μαϊντανό, δεμένο με σπάγκο

Φλούδες από 1 λεμόνι

500 γρ. μύδια, ολόκληρα με το κέλυφος (κλειστά και καθαρισμένα)

1/2 ποτήρι λευκό κρασί

350 γρ. καλαμάρι, κομμένο σε λεπτές φέτες

350 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες

700-800 ml νερό, ζεστό

1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά πετάμε όποιο φρέσκο μύδι είναι ανοιχτό. Βάζουμε τα μύδια σε ένα μπολ με νερό και τρίβουμε με ένα σύρμα κουζίνας για να φύγει η εξωτερική άμμος και έπειτα τραβάμε το μουστάκι από την αντίθετη πλευρά της ένωσης.

Σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι που έχει καπάκι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με το ματσάκι του μαϊντανού και τις φλούδες από το λεμόνι. Σοτάρουμε για 3 λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μύδια και σβήνουμε με λευκό κρασί. Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.

Ανοίγουμε το καπάκι και απομακρύνουμε τα μύδια από το τηγάνι. Όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει τα πετάμε. Απομακρύνουμε από το τηγάνι τις φλούδες από το λεμόνι, το σκόρδο και το ματσάκι του μαϊντανού.

Προσθέτουμε στο τηγάνι ζεστό νερό, 35 γρ. αλάτι και στη συνέχεια τα ζυμαρικά. Θέλουμε το νερό να καλύπτει τα ζυμαρικά ώστε να βράσουν σωστά. Βράζουμε για 4 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του βρασμού, ανακατεύουμε συχνά ώστε τα ζυμαρικά να μην κολλήσουν στον πάτο και ελέγχουμε αν χρειάζεται επιπλέον ζεστό νερό.

Τρία λεπτά πριν αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τις γαρίδες και το καλαμάρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και μαγειρεύουμε για τρία λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό επιπλέον.

Λίγο πριν να είναι έτοιμο, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.