Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές Light Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια TikTok Συνταγές Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Καθημερινες Συνταγές | Τι να μαγειρέψω σήμερα Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Επίσημο Δείπνο Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Λιγκουίνι/Λαζάνια Μακαρονάδες με Λευκή ΣάλτσαΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Λιγκουίνι-Λαζάνια
500 γρ. Λιγκουίνι MISKO
100 ml ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
1/4 ματσάκι μαϊντανό, δεμένο με σπάγκο
Φλούδες από 1 λεμόνι
500 γρ. μύδια, ολόκληρα με το κέλυφος (κλειστά και καθαρισμένα)
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
350 γρ. καλαμάρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
350 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
700-800 ml νερό, ζεστό
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Αρχικά πετάμε όποιο φρέσκο μύδι είναι ανοιχτό. Βάζουμε τα μύδια σε ένα μπολ με νερό και τρίβουμε με ένα σύρμα κουζίνας για να φύγει η εξωτερική άμμος και έπειτα τραβάμε το μουστάκι από την αντίθετη πλευρά της ένωσης.
Σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι που έχει καπάκι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με το ματσάκι του μαϊντανού και τις φλούδες από το λεμόνι. Σοτάρουμε για 3 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μύδια και σβήνουμε με λευκό κρασί. Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.
Ανοίγουμε το καπάκι και απομακρύνουμε τα μύδια από το τηγάνι. Όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει τα πετάμε. Απομακρύνουμε από το τηγάνι τις φλούδες από το λεμόνι, το σκόρδο και το ματσάκι του μαϊντανού.
Προσθέτουμε στο τηγάνι ζεστό νερό, 35 γρ. αλάτι και στη συνέχεια τα ζυμαρικά. Θέλουμε το νερό να καλύπτει τα ζυμαρικά ώστε να βράσουν σωστά. Βράζουμε για 4 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του βρασμού, ανακατεύουμε συχνά ώστε τα ζυμαρικά να μην κολλήσουν στον πάτο και ελέγχουμε αν χρειάζεται επιπλέον ζεστό νερό.
Τρία λεπτά πριν αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τις γαρίδες και το καλαμάρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και μαγειρεύουμε για τρία λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό επιπλέον.
Λίγο πριν να είναι έτοιμο, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.