facebook instagram youtube

Μακαρόνια με σουπιές στην κατσαρόλα

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_SPAGGETINI10.png

MISKO Σπαγγετίνη No10

500 γρ. Σπαγγετίνη Νo10 MISKO

1 κιλό σουπιές φρέσκες

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

200 ml λευκό κρασί Ρομπόλα

3-4 ντομάτες ψιλοκομμένες

λίγο χλιαρό νερό

80 ml ελαιόλαδο & 2 κ.σ. για τα ζυμαρικά

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

φρέσκο βασιλικό

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τη Σπαγγετίνη Νο10 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και κρατάμε στην άκρη μέχρι το σερβίρισμα.

Αφαιρούμε από τις σουπιές το κόκκαλο, τα εντόσθια και τη σακούλα με το μελάνι.
Τις ξεπλένουμε με άφθονο νερό και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Ζεσταίνουμε 80 ml ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε τις σουπιές, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε 5 λεπτά.

Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τις ντομάτες και λίγο χλιαρό νερό.

Σιγοβράζουμε τις σουπιές, μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με τη σάλτσα τους.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, προσθέτοντας από πάνω ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό.

© MISKO 2019. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.