facebook instagram youtube
GR | EN

Μακαρόνια με σουπιές στην κατσαρόλα

Σπαγγετίνη σουπιές_MISKO
REC_makaronia_soupies_katsarola.jpg
Σπαγγετίνη σουπιές_MISKO
REC_makaronia_soupies_katsarola.jpg

Η απόλυτη κοκκινιστή μακαρονάδα με σουπιές που σε ταξιδεύει σε κάποιο νησί. Το καλύτερο; Φτιάχνεται πάρα πολύ εύκολα και είναι έτοιμη σε μόλις μισή ώρα!

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-SPAGHETTINI-No10 1021314 – 1

MISKO Σπαγγετίνη No10

500 γρ. Σπαγγετίνη Νo10 MISKO

1 κιλό σουπιές φρέσκες

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

200 ml λευκό κρασί Ρομπόλα

3-4 ντομάτες ψιλοκομμένες

λίγο χλιαρό νερό

80 ml ελαιόλαδο & 2 κ.σ. για τα ζυμαρικά

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

φρέσκο βασιλικό

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφαιρούμε από τις σουπιές το κόκκαλο, τα εντόσθια και τη σακούλα με το μελάνι. Τις ξεπλένουμε με άφθονο νερό και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Ζεσταίνουμε 80 ml ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε τις σουπιές, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε 5 λεπτά.

Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τις ντομάτες και λίγο χλιαρό νερό.

Σιγοβράζουμε τις σουπιές, μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με τη σάλτσα τους.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τη Σπαγγετίνη Νο10 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και κρατάμε στην άκρη μέχρι το σερβίρισμα.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, προσθέτοντας από πάνω ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.