Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Ρυζάκι
300 γρ. Ρυζάκι MISKO
1/3 κούπα ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
1 κιλό λάχανο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
750 ml νερό ή ζωμό
χυμό από 1 λεμόνι
1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Κόβουμε το λάχανο σε μεγάλο κομμάτια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το λάχανο. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Έπειτα προσθέτουμε το ρυζάκι MISKO, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το νερό ή τον ζωμό, ανακατεύουμε και αφού πάρει μια βράση χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά. Μαγειρεύουμε για 12 λεπτά, μέχρι το ρυζάκι να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον άνηθο και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σερβίρουμε με επιπλέον λεμόνι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.