facebook instagram youtube
GR | EN

Μακαρόνια με μπρόκολο και κρέμα γάλακτος

IMG_1202_Sleed
IMG_1220_SLEED
IMG_1202_Sleed
IMG_1220_SLEED

Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή με Μακαρόνια Τρυπητά Νο5, μπρόκολο, κρέμα γάλακτος και άρωμα λεμονιού οποιαδήποτε καθημερινή αφού θα σας πάρει λιγότερο από 30 λεπτά!

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 18΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-TRUPITO- No5- 1021403 – 4

MISKO Μακαρόνια Τρυπητά No5

500 γρ. Μακαρόνια Τρυπητά Νο5 MISKO

1 μικρό μπρόκολο (τα μπουκετάκια)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

χυμό & ξύσμα από 1 λεμόνι

250 ml κρέμα γάλακτος

80 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι, ρίχνουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου και βράζουμε για 3-4 λεπτά. Μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε μπολ, χωρίς να κλείσουμε τη φωτιά στην κατσαρόλα.

Ζεσταίνουμε 4 κ.σ. σε μια άλλη ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε  το μπρόκολο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Ρίχνουμε στη μεγάλη κατσαρόλα που βράσαμε το μπρόκολο, τα Μακαρόνια Τρυπητά Νο5 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Προσθέτουμε το σκόρδο στη ρηχή κατσαρόλα, σοτάρουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Όταν βράσουν τα ζυμαρικά τα μεταφέρουμε κατευθείαν από την κατσαρόλα τους στη σάλτσα με το μπρόκολο, προσθέτοντας περίπου 80 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν, τη μισή ποσότητα παρμεζάνας και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε απαλά να δέσουν τα υλικά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, πασπαλίζοντάς τα με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.