Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Φοιτητές Συνταγές με Μπρόκολο Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Τρυπητά Ζυμαρικά & Μακαρόνια Μακαρονάδες του κόσμου Μακαρονάδες με Λευκή Σάλτσα
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Μακαρόνια Τρυπητά No5
500 γρ. Μακαρόνια Τρυπητά Νο5 MISKO
1 μικρό μπρόκολο (τα μπουκετάκια)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
χυμό & ξύσμα από 1 λεμόνι
250 ml κρέμα γάλακτος
80 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι, ρίχνουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου και βράζουμε για 3-4 λεπτά. Μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε μπολ, χωρίς να κλείσουμε τη φωτιά στην κατσαρόλα.
Ζεσταίνουμε 4 κ.σ. σε μια άλλη ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το μπρόκολο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Ρίχνουμε στη μεγάλη κατσαρόλα που βράσαμε το μπρόκολο, τα Μακαρόνια Τρυπητά Νο5 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Προσθέτουμε το σκόρδο στη ρηχή κατσαρόλα, σοτάρουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Όταν βράσουν τα ζυμαρικά τα μεταφέρουμε κατευθείαν από την κατσαρόλα τους στη σάλτσα με το μπρόκολο, προσθέτοντας περίπου 80 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν, τη μισή ποσότητα παρμεζάνας και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε απαλά να δέσουν τα υλικά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, πασπαλίζοντάς τα με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.