facebook instagram youtube
GR | EN

Σαλάτα με τορτελίνι, μπρόκολο και ξινομυζήθρα

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_TORTELINIKREAS.png

MISKO Τορτελίνι με κρέας

250 γρ. Τορτελίνι με κρέας MISKO

1 μπρόκολο (τις φλορέτες)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

50 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα κοπανισμένα

200 γρ. ξινομυζήθρα θρυμματισμένη

Για το dressing

5 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

ξύσμα από 1 λεμόνι

½ κ.σ. μέλι

1 κ.γ. μουστάρδα

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 2,5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 7 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Τορτελίνι με κρέας MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά με τρυπητή κουτάλα σε σουρωτήρι (αφήνοντας την κατσαρόλα με το νερό πάνω στη φωτιά) και ξεπλένουμε με λίγο κρύο νερό. Αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε τις φλορέτες μπρόκολου στο νερό που βράζει και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5-6 λεπτά. Σουρώνουμε το μπρόκολο και το ξεπλένουμε κι αυτό για να σταματήσει ο βρασμός.

Ετοιμάζουμε το dressing. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το μέλι, την μουστάρδα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε στο μπολ τα ζυμαρικά, τις φλορέτες μπρόκολου, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε απαλά να δέσουν τα υλικά.

Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου πασπαλίζοντας με καβουρδισμένο αμύγδαλο και θρυμματισμένη ξινομυζήθρα ή φυλάμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

© MISKO 2019. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.