Κατηγορίες Συνταγής:
Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Ορεκτικά Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Πασχαλινές Συνταγές Συνταγές με Μοσχάρι Συνταγές με Τυρί Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές για Pasta Party Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Τορτελίνια Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για Μακαρονοσαλάτα
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Τορτελίνι με Κιμά
250 γρ. Τορτελίνι με κρέας MISKO
1 μπρόκολο (τις φλορέτες)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
50 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα κοπανισμένα
200 γρ. ξινομυζήθρα θρυμματισμένη
Για το dressing
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
ξύσμα από 1 λεμόνι
½ κ.σ. μέλι
1 κ.γ. μουστάρδα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 2,5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 18 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Τορτελίνι με κρέας MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά με τρυπητή κουτάλα σε σουρωτήρι (αφήνοντας την κατσαρόλα με το νερό πάνω στη φωτιά) και ξεπλένουμε με λίγο κρύο νερό. Αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε τις φλορέτες μπρόκολου στο νερό που βράζει και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5-6 λεπτά. Σουρώνουμε το μπρόκολο και το ξεπλένουμε κι αυτό για να σταματήσει ο βρασμός.
Ετοιμάζουμε το dressing. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το μέλι, την μουστάρδα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε στο μπολ τα ζυμαρικά, τις φλορέτες μπρόκολου, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε απαλά να δέσουν τα υλικά.
Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου πασπαλίζοντας με καβουρδισμένο αμύγδαλο και θρυμματισμένη ξινομυζήθρα ή φυλάμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.