facebook instagram youtube

Ριγκατόνι ολικής άλεσης με πέστο μπρόκολου & καβουρδισμένα αμύγδαλα

Συνταγή από: Madame Ginger
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Ολικής Άλεσης Ριγκατόνι

500 γρ. Ριγκατόνι Ολικής Άλεσης MISKO

1 μικρό μπρόκολο, τα μπουκετάκια

100 γρ. λευκά αμύγδαλα

χυμό από 1 λεμόνι

2 σκελίδες σκόρδο

1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό

60 ml ελαιόλαδο

2 ½ κ.σ. διατροφική μαγιά

100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά

50 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα, κοπανισμένα

ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα μπουκετάκια μπρόκολου και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 6-8 λεπτά. Τα αποσύρουμε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρουμε σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι).

Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε τα Ριγκατόνι Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Παράλληλα πολτοποιούμε λίγο το μπρόκολο στο μούλτι. Προσθέτουμε τα λευκά αμύγδαλα, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τα φύλλα βασιλικού, το ελαιόλαδο, τη διατροφική μαγιά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πολτοποιούμε καλά όλα μαζί τα υλικά. Αν το μούλτι μας είναι μικρό, το κάνουμε σε δόσεις. Μεταφέρουμε αμέσως το πέστο σε μεγάλο μπολ.

Όταν βράσουν τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε κατευθείαν από την κατσαρόλα στο μπολ με το πέστο και προσθέτουμε 1 κουτάλα (περίπου 100 ml) από το νερό στο οποίο έβρασαν. Ανακατεύουμε απαλά να πάει η σάλτσα παντού.

Πασπαλίζουμε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε λίγο ακόμα και τα σερβίρουμε ζεστά.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.