Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές για Φοιτητές Συνταγές Light Οικονομικές Συνταγές Συνταγές με Μπρόκολο Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με Ζυμαρικά Ολικής Άλεσης Συνταγές από τη Madame Ginger Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές για Σαρακοστή & Νηστεία Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές για Διαβητικούς Vegan Συνταγές Vegetarian Συνταγές Νηστίσιμες Συνταγές Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Ριγκατόνι Μακαρονάδες του κόσμουΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Ολικής Άλεσης Ριγκατόνι
500 γρ. Ριγκατόνι Ολικής Άλεσης MISKO
1 μικρό μπρόκολο, τα μπουκετάκια
100 γρ. λευκά αμύγδαλα
χυμό από 1 λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό
60 ml ελαιόλαδο
2 ½ κ.σ. διατροφική μαγιά
100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
50 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα, κοπανισμένα
ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα μπουκετάκια μπρόκολου και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 6-8 λεπτά. Τα αποσύρουμε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρουμε σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι).
Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε τα Ριγκατόνι Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Παράλληλα πολτοποιούμε λίγο το μπρόκολο στο μούλτι. Προσθέτουμε τα λευκά αμύγδαλα, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τα φύλλα βασιλικού, το ελαιόλαδο, τη διατροφική μαγιά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πολτοποιούμε καλά όλα μαζί τα υλικά. Αν το μούλτι μας είναι μικρό, το κάνουμε σε δόσεις. Μεταφέρουμε αμέσως το πέστο σε μεγάλο μπολ.
Όταν βράσουν τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε κατευθείαν από την κατσαρόλα στο μπολ με το πέστο και προσθέτουμε 1 κουτάλα (περίπου 100 ml) από το νερό στο οποίο έβρασαν. Ανακατεύουμε απαλά να πάει η σάλτσα παντού.
Πασπαλίζουμε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε λίγο ακόμα και τα σερβίρουμε ζεστά.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.