facebook instagram youtube
GR | EN

Κριθαράκι Κοκκινιστό (Μανέστρα) στο Φούρνο

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ_ MISKO_2
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ_ MISKO_1
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ_ MISKO_2
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ_ MISKO_1

Ένα παραδοσιακό, ζουμερό κριθαράκι με λαχανικά στο φούρνο, μπόλικες τριμμένες ντομάτες και κεφαλογραβιέρα, που θα ενθουσιάσει μέχρι και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Τραγανό και υπέροχα μελωμένο, αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά comfort food στην Ελλάδα, έτοιμο να το απολαύσει όλο το τραπέζι μέσα σε μία μόλις ώρα.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 60΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-KRITHARAKI-METRIO 1024581 – 6

MISKO Κριθαράκι Μέτριο

500 γρ. Κριθαράκι Μέτριο MISKO

2 κρεμμύδια σε ροδέλες

2 πιπεριές πράσινες σε λωρίδες

1 καρότο τριμμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

700 γρ. τριμμένες ντομάτες

1 κ.γ. ζάχαρη

1 κ.γ. ξερό βασιλικό

100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το καρότο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το σκόρδο, την πάπρικα και τον πελτέ και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τις ντομάτες και τη ζάχαρη και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγομαγειρευτεί για 15-20 λεπτά μέχρι να δέσει. Προς το τέλος προσθέτουμε τον ξερό βασιλικό.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κριθαράκι για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά. Ρίχνουμε το κριθαράκι σε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος ή ατομικά σκεύη. Προσθέτουμε την μαγειρεμένη σάλτσα ντομάτας, ανακατεύουμε να ενωθούν ομοιόμορφα τα υλικά και καλύπτουμε με νερό, τόσο ώστε να καλύπτει το κριθαράκι κατά 1 εκατοστό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, για περίπου 18-20 λεπτά ή μέχρι να απορροφήσει το κριθαράκι τα περισσότερα υγρά. Πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα και ξαναβάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 6-7 λεπτά και σερβίρουμε.

© MISKO 2022. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.