Κατηγορίες Συνταγής:
Καθημερινες Συνταγές | Τι να μαγειρέψω σήμερα Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Παραδοσιακές Συνταγές Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Κριθαράκι Ελληνικές Συνταγές Συνταγές για Γιουβέτσι Συνταγές για Κόκκινες Μακαρονάδες Συνταγές για Μακαρόνια Φούρνου
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Κριθαράκι Μέτριο
500 γρ. Κριθαράκι Μέτριο MISKO
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
2 πιπεριές πράσινες σε λωρίδες
1 καρότο τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
700 γρ. τριμμένες ντομάτες
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. ξερό βασιλικό
100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πως να μαγειρέψετε το απόλυτο κριθαράκι κοκκινιστό στο φούρνο!
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το καρότο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το σκόρδο, την πάπρικα και τον πελτέ και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τις ντομάτες και τη ζάχαρη και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγομαγειρευτεί για 15-20 λεπτά μέχρι να δέσει. Προς το τέλος προσθέτουμε τον ξερό βασιλικό.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κριθαράκι για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά. Ρίχνουμε το κριθαράκι σε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος ή ατομικά σκεύη. Προσθέτουμε την μαγειρεμένη σάλτσα ντομάτας, ανακατεύουμε να ενωθούν ομοιόμορφα τα υλικά και καλύπτουμε με νερό, τόσο ώστε να καλύπτει το κριθαράκι κατά 1 εκατοστό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, για περίπου 18-20 λεπτά ή μέχρι να απορροφήσει το κριθαράκι τα περισσότερα υγρά. Πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα και ξαναβάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 6-7 λεπτά και σερβίρουμε.
Το κοκκινιστό κριθαράκι μας είναι έτοιμο. Καλή απόλαυση!
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Συνταγή γεμάτη παραδοσιακές γεύσεις και αρώματα που ξεχωρίζουν!
Πολύ ωραία συνταγή, μου θύμισε το κριθαράκι κοκκινιστό της μητέρας μου