facebook instagram youtube
GR | EN

Κριθαράκι κοκκινιστό στο φούρνο

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ_ MISKO_2
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ_ MISKO_1
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ_ MISKO_2
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ_ MISKO_1

Υπέροχα μελωμένο κριθαράκι με λαχανικά στο φούρνο με μπόλικες τριμμένες ντομάτες και κεφαλογραβιέρα που είναι έτοιμο στο τραπέζι σας σε μία ώρα.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 60΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-KRITHARAKI-METRIO 1024581 – 6

MISKO Κριθαράκι Μέτριο

500 γρ. Κριθαράκι Μέτριο MISKO

2 κρεμμύδια σε ροδέλες

2 πιπεριές πράσινες σε λωρίδες

1 καρότο τριμμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

700 γρ. τριμμένες ντομάτες

1 κ.γ. ζάχαρη

1 κ.γ. ξερό βασιλικό

100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το καρότο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το σκόρδο, την πάπρικα και τον πελτέ και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τις ντομάτες και τη ζάχαρη και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγομαγειρευτεί για 15-20 λεπτά μέχρι να δέσει. Προς το τέλος προσθέτουμε τον ξερό βασιλικό.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κριθαράκι για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά. Ρίχνουμε το κριθαράκι σε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος ή ατομικά σκεύη. Προσθέτουμε την μαγειρεμένη σάλτσα ντομάτας, ανακατεύουμε να ενωθούν ομοιόμορφα τα υλικά και καλύπτουμε με νερό, τόσο ώστε να καλύπτει το κριθαράκι κατά 1 εκατοστό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, για περίπου 18-20 λεπτά ή μέχρι να απορροφήσει το κριθαράκι τα περισσότερα υγρά. Πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα και ξαναβάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 6-7 λεπτά και σερβίρουμε.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.