facebook instagram youtube

Παστίτσιο με Κιμά Σόγιας

preperation 60΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 30΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Παστίτσιο Νο2 Ολικής Άλεσης

500 γρ. Παστίτσιο Νο2 Ολικής Άλεσης MISKO

3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

4 κ.σ. φυτικό τυρί τριμμένο

Για τον κιμά

200 γρ. κιμά σόγιας, κατα προτίμηση βιολογικό

600 ml καυτό νερό για το μούλιασμα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

4-5 κόκκους μπαχάρι

1 ξύλο κανέλας

½ κ.γ. κύμινο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

100 ml λευκό κρασί

500 γρ. τριμμένες ντομάτες

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ

100 γρ. ελαιόλαδο

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 λίτρο γάλα σόγιας ή αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη

¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο

1 κ.σ. διατροφική μαγιά

3 κ.σ. φυτικό τυρί τριμμένο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τον κιμά σόγιας. Βάζουμε σε μπολ τον κιμά σόγιας και τον περιχύνουμε με το καυτό νερό. Αφήνουμε να μουλιάσει για 10 λεπτά. Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, το ξύλο κανέλας, το κύμινο και τα μπαχάρια και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Στραγγίζουμε τον κιμά σόγιας και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτουμε τις ντομάτες, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 15-20 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα και στο τέλος αφαιρούμε προσεκτικά τα μπαχάρια και το ξύλο κανέλας.

Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα, για 2-3 λεπτά μέχρι να ψηθεί και να ξανθύνει ελαφρώς.

Σταδιακά προσθέτουμε το φυτικό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, για να μην σβολιάσει. Το ρίχνουμε όλο, προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα, για 7-8 λεπτά, μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη διατροφική μαγιά και το φυτικό τυρί και ανακατεύουμε.

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Παστίτσιο Νο2 Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε 1 μεγάλη κουταλιά μπεσαμέλ και 1 μεγάλη κουταλιά κιμά. Ρίχνουμε από πάνω τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε απαλά. Τα πιέζουμε ελαφρά προς τα κάτω και απλώνουμε ομοιόμορφα τον υπόλοιπο κιμά σόγιας. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ, ισιώνουμε την επιφάνειά της και την πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και το φυτικό τυρί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C στο γκριλ, για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για τουλάχιστον 20 λεπτά και σερβίρουμε.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.