facebook instagram youtube
GR | EN

Μακαρόνια με μανιτάρια και ελαφριά σάλτσα σκόρδου

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_MATSATA.png

MISKO Χρυσή Σειρά Ματσάτα

500 γρ. Ματσάτα Χρυσή Σειρά MISKO

1 κρεμμύδι σε ροδέλες

200 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια σε φέτες

200 γρ. μανιτάρια Πλευρώτους σε φέτες

200 γρ. μανιτάρια Portobello σε φέτες

4 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

100 ml λευκό κρασί

2 κ.σ. βούτυρο

¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα σοτάρουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά μαζί με τα μανιτάρια.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακινούμε την κατσαρόλα απαλά να δέσουν τα υλικά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τη Ματσάτα Χρυσή Σειρά MISKO. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια, μαζί με το νερό πάνω τους.

Πασπαλίζουμε με το μισό μαϊντανό και ανακατεύουμε απαλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένη παρμεζάνα.

© MISKO 2020. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.