Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Φοιτητές Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Ραντεβού Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Σπαγγέτι Μακαρονάδες του κόσμου Λευκές μακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Σπαγγέτι No6
500 γρ. Σπαγγέτι Νο6 MISKO
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γρ. λευκά μανιτάρια σε φέτες
250 γρ. μανιτάρια Portobello σε κομματάκια
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
100 ml λευκό κρασί
330 ml κρέμα γάλακτος light
80-100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 8-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μαγειρευτούν τα μανιτάρια.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας 80-100 ml του νερού τους, τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα που έβρασαν, τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά. Κλείνουμε για να παραμείνουν ζεστά μέχρι το σερβίρισμα.
Στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια, προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πάρει βράση για να δέσει. Ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά ανακατεύουμε και αν μας φαίνεται πολύ πηχτή η σάλτσα συμπληρώνουμε με το νερό των ζυμαρικών που κρατήσαμε.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, πασπαλίζοντάς τα με τριμμένη κεφαλογραβιέρα και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.