facebook instagram youtube
GR | EN

Μακαρόνια με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια (αλά κρεμ)

Αυτά τα εύκολα μακαρόνια με φρέσκα μανιτάρια, θυμάρι, σκόρδο και ελαφριά κρέμα γάλακτος φτιάχνονται σε μισή μόλις ώρα! Η γευστικότητα αλλά και η απλότητα της συνταγής, την καθιστά ως την κατάλληλη επιλογή για ένα γεύμα που θα προσφέρει εγγυημένη απόλαυση οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Χάρη στα απλά και καθημερινά υλικά, είναι σίγουρο πως το πιάτο θα αγαπηθεί από κάθε ηλικία.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Σπαγγέτι No6

500 γρ. Σπαγγέτι Νο6 MISKO

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

250 γρ. λευκά μανιτάρια σε φέτες

250 γρ. μανιτάρια Portobello σε κομματάκια

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

100 ml λευκό κρασί

330 ml κρέμα γάλακτος light

80-100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά

¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 8-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μαγειρευτούν τα μανιτάρια.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας 80-100 ml του νερού τους, τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα που έβρασαν, τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά. Κλείνουμε για να παραμείνουν ζεστά μέχρι το σερβίρισμα.

Στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια, προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.

Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πάρει βράση για να δέσει. Ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά ανακατεύουμε και αν μας φαίνεται πολύ πηχτή η σάλτσα συμπληρώνουμε με το νερό των ζυμαρικών που κρατήσαμε.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, πασπαλίζοντάς τα με τριμμένη κεφαλογραβιέρα και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2022. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.