facebook instagram youtube

Κανελόνια με σπανάκι και κρέμα γάλακτος

Βαθμολογία 5 από 5
(1)

Αυτά τα υπέροχα φουρνιστά κανελόνια χωρίς μπεσαμέλ, αλλά με αρωματική σάλτσα ντομάτας και μοσχαρίσιο κιμά θα τα αγαπήσει όλη η οικογένεια και θα γυρνάνε ξανά και ξανά στο ταψί!

shadow shadow
preperation 20΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 60΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Κανελόνια

250 γρ. Κανελόνια MISKO

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κιλό σπανάκι χονδροκομμένο

150 γρ. φέτα θρυμματισμένη

200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

400 ml κρέμα γάλακτος

120 ml φρέσκο γάλα

¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε μέτρια φωτιά, για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το σπανάκι (σε δόσεις), φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαραθεί, να χάσει τον όγκο του και να μη βγάζει υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά.

Προσθέτουμε τη φέτα και τη μισή ποσότητα κεφαλογραβιέρας στο σπανάκι και ανακατεύουμε απαλά.

Λαδώνουμε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος ή ταψί γεμίζουμε τα Κανελόνια MISKO με τη γέμιση και τα τοποθετούμε κολλητά και ομοιόμορφα σε μία στρώση. Αν μας περισσέψει γέμιση, τη βάζουμε εδώ κι εκεί ανάμεσα στα κανελόνια.

Σε μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα, το μοσχοκάρυδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνουμε με το μείγμα τα κανελόνια. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα.

Καλύπτουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα, για 30 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 200°C και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, προσέχοντας να μην αρπάξει η επιφάνεια.

Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 15 λεπτά και σερβίρουμε.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Βαθμολογία 5 από 5
14 Νοεμβρίου, 2022

Πολύ εύκολη και γρήγορη. Το αποτέλεσμα εξαιρετικό. Νόστιμα και ελαφριά κανελόνια. Έβαλα περισσότερη φέτα και λιγότερο κεφαλοτύρι. Επίσης έβαλα μία κρέμα γάλακτος των 250ml οπότε χρειάστηκε πολύ περισσότερο γάλα για να καλυφθούν τα κανελόνια.

Avatar for Κορίνα Δαβή
Κορίνα Δαβή

Απάντηση από MISKO

Ευχαριστούμε για το σχόλιο, χαιρόμαστε που την απολαύσατε!

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.