facebook instagram youtube
GR | EN

Κανελόνια με σπανάκι και κρέμα γάλακτος

IMG_6641
IMG_6617_SLEED
IMG_6641
IMG_6617_SLEED

Αυτά τα υπέροχα φουρνιστά κανελόνια χωρίς μπεσαμέλ, αλλά με αρωματική σάλτσα ντομάτας και μοσχαρίσιο κιμά θα τα αγαπήσει όλη η οικογένεια και θα γυρνάνε ξανά και ξανά στο ταψί!

shadow shadow
preperation 20΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 60΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_KANELONIA2

MISKO Κανελόνια

250 γρ. Κανελόνια MISKO

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κιλό σπανάκι χονδροκομμένο

150 γρ. φέτα θρυμματισμένη

200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

400 ml κρέμα γάλακτος

120 ml φρέσκο γάλα

¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε μέτρια φωτιά, για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το σπανάκι (σε δόσεις), φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαραθεί, να χάσει τον όγκο του και να μη βγάζει υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά.

Προσθέτουμε τη φέτα και τη μισή ποσότητα κεφαλογραβιέρας στο σπανάκι και ανακατεύουμε απαλά.

Λαδώνουμε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος ή ταψί γεμίζουμε τα Κανελόνια MISKO με τη γέμιση και τα τοποθετούμε κολλητά και ομοιόμορφα σε μία στρώση. Αν μας περισσέψει γέμιση, τη βάζουμε εδώ κι εκεί ανάμεσα στα κανελόνια.

Σε μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα, το μοσχοκάρυδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνουμε με το μείγμα τα κανελόνια. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα.

Καλύπτουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα, για 30 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 200°C και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, προσέχοντας να μην αρπάξει η επιφάνεια.

Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 15 λεπτά και σερβίρουμε.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.