Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Τυρί Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Pasta Party Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Κανελόνια Μακαρονάδες του κόσμουΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Κανελόνια
250 γρ. Κανελόνια MISKO
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κιλό σπανάκι χονδροκομμένο
150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
400 ml κρέμα γάλακτος
120 ml φρέσκο γάλα
¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε μέτρια φωτιά, για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το σπανάκι (σε δόσεις), φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαραθεί, να χάσει τον όγκο του και να μη βγάζει υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά.
Προσθέτουμε τη φέτα και τη μισή ποσότητα κεφαλογραβιέρας στο σπανάκι και ανακατεύουμε απαλά.
Λαδώνουμε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος ή ταψί γεμίζουμε τα Κανελόνια MISKO με τη γέμιση και τα τοποθετούμε κολλητά και ομοιόμορφα σε μία στρώση. Αν μας περισσέψει γέμιση, τη βάζουμε εδώ κι εκεί ανάμεσα στα κανελόνια.
Σε μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα, το μοσχοκάρυδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνουμε με το μείγμα τα κανελόνια. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα.
Καλύπτουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα, για 30 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 200°C και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, προσέχοντας να μην αρπάξει η επιφάνεια.
Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 15 λεπτά και σερβίρουμε.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Πολύ εύκολη και γρήγορη. Το αποτέλεσμα εξαιρετικό. Νόστιμα και ελαφριά κανελόνια. Έβαλα περισσότερη φέτα και λιγότερο κεφαλοτύρι. Επίσης έβαλα μία κρέμα γάλακτος των 250ml οπότε χρειάστηκε πολύ περισσότερο γάλα για να καλυφθούν τα κανελόνια.
Απάντηση από MISKO
Ευχαριστούμε για το σχόλιο, χαιρόμαστε που την απολαύσατε!