Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Ρυζάκι
1 φλιτζάνι Ρυζάκι MISKO
1 κοτόπουλο, περίπου 1,5 κιλό, κομμένο σε μερίδες
1 καρότο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
1 κρεμμύδι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
1 κλωνάρι σέλερι
2 αυγά
χυμό από δύο λεμόνια
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι. Σκεπάζουμε με νερό και φέρνουμε σε βρασμό. Στα πρώτα λεπτά του βρασμού θα εμφανιστεί στην επιφάνεια αφρός, τον οποίο απομακρύνουμε με μια κουτάλα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 90 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο και σουρώνουμε το ζωμό. Μόλις το κοτόπουλο κρυώσει το ξεκοκαλίζουμε και αφήνουμε το ψαχνό στην άκρη.
Βάζουμε το ζωμό ξανά στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το Ρυζάκι MISKO. Φέρνουμε σε βρασμό και έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Αφαιρούμε δύο κούπες ζωμό απο τη σούπα. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε τον χυμό από τα λεμόνια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά τον χλιαρό ζωμό και συνεχίζουμε το χτύπημα. Αφού προσθέσουμε όλο το ζωμό βάζουμε τη σάλτσα αυγολέμονο πίσω στην κατσαρόλα μαζί με το ψαχνό από το κοτόπουλο και βράζουμε για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Σερβίρουμε ζεστή με φέτα, ψωμί και επιπλέον λεμόνι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.