facebook instagram youtube

Φακόρυζο

Το Διαφορετικό Φακόρυζο!

Ανακαλύψτε την εναλλακτική συνταγή για φακόρυζο με το ρυζάκι MISKO, συνδυάζοντας φακές με ζυμαρικά για ένα θρεπτικό και χορταστικό πιάτο. Το φακόρυζο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, ιδανικό για όσους αναζητούν υγιεινά αλλά και γευστικά γεύματα. Φτιάξτε εύκολα αυτή την απολαυστική συνταγή με απλά υλικά, όπως καρότο και φρέσκα κρεμμυδάκια, και απολαύστε την αυθεντική μεσογειακή διατροφή.

Φακόρυζο: Η ιστορία του!

Το φακόρυζο προέρχεται από την αρχαία Ελλάδα, όπου οι φακές ήταν βασική τροφή λόγω της θρεπτικής τους αξίας και της αφθονίας τους. Ο συνδυασμός με ρύζι εμφανίστηκε αργότερα, πιθανότατα επηρεασμένος από τη μεσογειακή και ανατολίτικη κουζίνα. Το πιάτο καθιερώθηκε ως οικονομική , θρεπτική και χορταστική επιλογή της αγροτικής οικογένειας, συνδυάζοντας όσπρια και δημητριακά για πληρέστερη διατροφή.

shadow shadow
preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 40΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Ρυζάκι

300 γρ. Ρυζάκι MISKO

300 γρ. φακές

1 καρότο, ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

10-15 φύλλα δυόσμου

2 κ.σ. ελαιόλαδο

χυμό από μισό λεμόνι

αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

ελιές

επιπλέον δυόσμο

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πως θα φτιάξουμε το πιο νόστιμο φακόρυζο

Ξεπλένουμε τις φακές και τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό. Τις βράζουμε για 1-2 λεπτά και έπειτα τις στραγγίζουμε. Τις ξεπλένουμε καλά και τις ξαναβράζουμε σε μπόλικο νερό και τα δαφνόφυλλα. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά. Λίγο πριν τις αποσύρουμε προσθέτουμε αλάτι.

Παράλληλα γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 3 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 20 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Ρυζάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Στραγγίζουμε τις φακές και το ρυζάκι MISKO και τα προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε στο μπολ το ψιλοκομμένο καρότο μαζί με το κρεμμυδάκι και τον ψιλοκομμένο δυόσμο. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε ξανά.

Σερβίρουμε με ελιές και επιπλέον δυόσμο.

Το φακόρυζό σας είναι έτοιμο!

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2025. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.