Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Ορεκτικά Οικονομικές Συνταγές Συνταγές με Όσπρια Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Σαρακοστή & Νηστεία Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Vegan Συνταγές Vegetarian Συνταγές Συνταγές με ΡυζάκιΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Ρυζάκι
300 γρ. Ρυζάκι MISKO
300 γρ. φακές
1 καρότο, ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
10-15 φύλλα δυόσμου
2 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό από μισό λεμόνι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
ελιές
επιπλέον δυόσμο
Ξεπλένουμε τις φακές και τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό. Τις βράζουμε για 1-2 λεπτά και έπειτα τις στραγγίζουμε. Τις ξεπλένουμε καλά και τις ξαναβράζουμε σε μπόλικο νερό και τα δαφνόφυλλα. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά. Λίγο πριν τις αποσύρουμε προσθέτουμε αλάτι.
Παράλληλα γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 3 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 20 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Ρυζάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Στραγγίζουμε τις φακές και το ρυζάκι MISKO και τα προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε στο μπολ το ψιλοκομμένο καρότο μαζί με το κρεμμυδάκι και τον ψιλοκομμένο δυόσμο. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε ξανά.
Σερβίρουμε με ελιές και επιπλέον δυόσμο.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.