facebook instagram youtube

Κριθαράκι αλα Μεξικάνα

preperation 12΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 30΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Κριθαράκι Χονδρό

500 γρ. Κριθαράκι Χονδρό MISKO

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 πιπεριά κόκκινη σε κυβάκια

1 πιπεριά κίτρινη σε κυβάκια

1 πιπεριά πράσινη σε κυβάκια

200 γρ. καλαμπόκι φρέσκο ή κατ/νο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

1-1 ½ κ.γ. τσίλι σε σκόνη

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

250 γρ. μαύρα φασόλια βρασμένα

300 ml νερό

½ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Κριθαράκι Χονδρό MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε κατσαρόλα. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το καλαμπόκι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το τσίλι και το Κριθαράκι Μέτριο MISKO και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για 1 ακόμα λεπτό. Συνεχίζουμε με τα μαύρα φασόλια και αφού ανακατέψουμε απαλά, περιχύνουμε με το νερό.

Αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα λαχανικά να σιγοβράσουν και την σάλτσα να δέσει για περίπου 7-8 λεπτά.

Ρίχνουμε το κριθαράκι μέσα στην κατσαρόλα με τα λαχανικά, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από την φωτιά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, πασπαλίζοντας τα με φύλλα φρέσκου κόλιανδρου.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.