facebook instagram youtube
GR | EN

Ζυμαρικά με ρεβύθια

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 25΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_AXIVADA

MISKO Αχιβάδα

500 γρ. Αχιβάδα MISKO

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

3 κ.σ. πελτέ ντομάτας

½ κ.γ. μπούκοβο

250 γρ. βρασμένα ρεβύθια

500 γρ. βραστό νερό

3-4 κλωναράκια δενδρολίβανο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε την Αχιβάδα MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το σκόρδο για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβύθια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Ρίχνουμε το καυτό νερό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα φυλλαράκια από το δενδρολίβανο, ανακατεύουμε απαλά, αφήνουμε να σιγοβράσουν για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε το φαγητό σε μπολ, με κουτάλι.

© MISKO 2019. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.