
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Αχιβάδα
500 γρ. Αχιβάδα MISKO
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
½ κ.γ. μπούκοβο
250 γρ. βρασμένα ρεβύθια
500 γρ. βραστό νερό
3-4 κλωναράκια δενδρολίβανο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε την Αχιβάδα MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το σκόρδο για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβύθια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Ρίχνουμε το καυτό νερό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα φυλλαράκια από το δενδρολίβανο, ανακατεύουμε απαλά, αφήνουμε να σιγοβράσουν για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε το φαγητό σε μπολ, με κουτάλι.