facebook instagram youtube
GR | EN

Φασολάδα με ρυζάκι

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 100΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_RYZAKI

MISKO Ρυζάκι

100 γρ. Ρυζάκι MISKO

500 γρ. μέτρια ξερά φασόλια

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 καρότα σε φέτες

3 κλωνάρια σέλερι με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

½ κ.γ. μπούκοβο

200 γρ. χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε τα ξερά φασόλια σε κατσαρόλα γεμάτη με μπόλικο κρύο νερό. Την βάζουμε στη φωτιά και σιγοβράζουμε τα φασόλια για περίπου 40 λεπτά. Στο τελευταίο 15 βρασμού, αλατίζουμε το νερό. Τα στραγγίζουμε.

Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το καρότο και το σέλερι και σοτάρουμε για άλλα 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε τον πελτέ, την πάπρικα και το μπούκοβο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα φασόλια, τον χυμό ντομάτας, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μόλις αρχίσει να βράζει ο χυμός, περιχύνουμε με νερό, τόσο ώστε να καλύπτει τα φασόλια κατα 5 εκατοστά.

Καλύπτουμε με καπάκι, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 25 λεπτά. Προς το τέλος αυτής της φάσης του μαγειρέματος ανοίγουμε το καπάκι και περιχύνουμε με 4 κ.σ. ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το Ρυζάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε την φασολάδα με τα ζυμαρικά ζεστά, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

© MISKO 2019. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.