Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Οικονομικές Συνταγές Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Όσπρια Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Παραδοσιακές Συνταγές Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Σαρακοστή & Νηστεία Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Vegan Συνταγές Vegetarian Συνταγές Νηστίσιμες Συνταγές Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Ρυζάκι Ελληνικές Συνταγές Συνταγές για ΣούπεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Ρυζάκι
100 γρ. Ρυζάκι MISKO
500 γρ. μέτρια ξερά φασόλια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα σε φέτες
3 κλωνάρια σέλερι με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
½ κ.γ. μπούκοβο
200 γρ. χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ρίχνουμε τα ξερά φασόλια σε κατσαρόλα γεμάτη με μπόλικο κρύο νερό. Την βάζουμε στη φωτιά και σιγοβράζουμε τα φασόλια για περίπου 40 λεπτά. Στο τελευταίο 15 βρασμού, αλατίζουμε το νερό. Τα στραγγίζουμε.
Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το καρότο και το σέλερι και σοτάρουμε για άλλα 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε τον πελτέ, την πάπρικα και το μπούκοβο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα φασόλια, τον χυμό ντομάτας, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μόλις αρχίσει να βράζει ο χυμός, περιχύνουμε με νερό, τόσο ώστε να καλύπτει τα φασόλια κατα 5 εκατοστά.
Καλύπτουμε με καπάκι, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 25 λεπτά. Προς το τέλος αυτής της φάσης του μαγειρέματος ανοίγουμε το καπάκι και περιχύνουμε με 4 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το Ρυζάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε την φασολάδα με τα ζυμαρικά ζεστά, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.