facebook instagram youtube

Ρεβιθόρυζο

Μια συνταγή για ένα απολαυστικό και θρεπτικό πιάτο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Ιδανική επιλογή για όλη την οικογένεια, αλλά και για εσένα που τρέχεις να γεμίσεις το ταπεράκι του γραφείου.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Ρυζάκι

250 γρ. Ρυζάκι MISKO

400 γρ. ρεβίθια, βρασμένα

1/3 κούπα ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο

1 φύλλο δάφνης

650 ml νερό ή ζωμό λαχανικών

χυμό από 1 λεμόνι

1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε τα ρεβύθια μαζί με το ρυζάκι MISKO, και ανακατεύουμε πολύ καλά για 1 λεπτό.

Στη συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα αλάτι, πιπέρι, τη δάφνη, το κύμινο, το χυμό από το λεμόνι και το ζωμό ή το νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και έπειτα σιγοβράζουμε για 12-15 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με επιπλέον λεμόνι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.