Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Ορεκτικά Συνταγές για Φοιτητές Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με Όσπρια Συνταγές με Ζυμαρικά Ολικής Άλεσης Συνταγές από τη Madame Ginger Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Τριβελάκι Μακαρονοσαλάτα: Εύκολες & Γρήγορες ΣυνταγέςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Ολικής Άλεσης Τριβελάκι
Υλικά για τα κρουτόν ρεβιθιού
240 γρ. ρεβίθια βρασμένα
2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα ή τριμμένη φυτική παρμεζάνα
½ κ.σ. καπνιστή πάπρικα
½ κ.γλ. ξερή ρίγανη
ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για τη σος
1 κ.σ. κάπαρη, ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.σ. μουστάρδα
150 γρ. μαγιονέζα ή plant-based μαγιονέζα
ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για την μακαροοσαλάτα
500 γρ. Τριβελάκι Ολικής Άλεσης MISKO
½ iceberg χοντροκομμένο
τριμμένη παρμεζάνα ή τριμμένη φυτική παρμεζάνα
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Τριβελάκι Ολικής Άλεσης MISKO.
Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ξεπλένουμε καλά με νερό βρύσης, περιχύνουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα κρουτόν ρεβιθιού. Ξεπλένουμε καλά τα ρεβίθια με νερό (είτε τα έχουμε βράσει μόνοι μας είτε χρησιμοποιήσουμε κονσέρβα) και τα στεγνώνουμε καλά με πετσέτα κουζίνας.
Τα απλώνουμε σε ταψί που έχουμε περάσει με λαδόκολλα, σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200°C για 15 λεπτά.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο χωρίς να τον κλείσουμε, τα μεταφέρουμε σε μπολ και τα ραντίζουμε με ½ κ.σ. ελαιόλαδο ανακατεύοντας απαλά. Προσθέτουμε στο μπολ την παρμεζάνα, την καπνιστή πάπρικα και τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και απλώνουμε στο ίδιο ταψί.
Ψήνουμε για 20-30 λεπτά ανακατεύοντας στην μέση του ψησίματος, βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη. Όσο περισσότερο τα ψήσουμε τόσο πιο τραγανά θα γίνουν.
Για τη σος, ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι σε μπολ την κάπαρη, το σκόρδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, 3 κ.σ. ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μέχρι να πήξει και να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε την μαγιονέζα, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε στο μεγάλο μπολ τα βρασμένα ζυμαρικά, το iceberg, την παρμεζάνα και τα μισά ρεβίθια, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με τα υπόλοιπα ρεβίθια.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.