Warning: DOMDocument::loadHTML(): htmlParseEntityRef: no name in Entity, line: 9 in /export/Web.Apache/root/Misko/wwwroot/wp-content/themes/misko/include/recipe-schema.php on line 46
facebook instagram youtube

Plant based μακαρονοσαλάτα Caesar’s με σκορδάτο dressing & κρουτόν ρεβιθιού

Συνταγή από: Madame Ginger

Μία μακαρονοσαλάτα θρεπτική και δροσερή, που θα σου θυμίσει την αγαπημένη σου Ceasar’s αλλά θα την απολαύσεις στην plant-based εκδοχή της! Το Τριβελάκι Ολικής Άλεσης MISKO, ανακατεύεται με το πεντανόστιμο dressing με κάπαρη αντί για αντζούγια, το δροσερό iceberg και τα ρεβίθια που αντικαθιστούν τα κρουτό σε τραγανότητα αλλά και το κοτόπουλο σε πρωτεΐνη!

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 30΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Ολικής Άλεσης Τριβελάκι

Υλικά για τα κρουτόν ρεβιθιού

240 γρ. ρεβίθια βρασμένα

2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα ή τριμμένη φυτική παρμεζάνα

½ κ.σ. καπνιστή πάπρικα

½ κ.γλ. ξερή ρίγανη

ελαιόλαδο

αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για τη σος

1 κ.σ. κάπαρη, ψιλοκομμένη

1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη

ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

1 κ.σ. μουστάρδα

150 γρ. μαγιονέζα ή plant-based μαγιονέζα

ελαιόλαδο

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για την μακαροοσαλάτα

500 γρ. Τριβελάκι Ολικής Άλεσης MISKO

½ iceberg χοντροκομμένο

τριμμένη παρμεζάνα ή τριμμένη φυτική παρμεζάνα

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Τριβελάκι Ολικής Άλεσης MISKO.

Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ξεπλένουμε καλά με νερό βρύσης, περιχύνουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα κρουτόν ρεβιθιού. Ξεπλένουμε καλά τα ρεβίθια με νερό (είτε τα έχουμε βράσει μόνοι μας είτε χρησιμοποιήσουμε κονσέρβα) και τα στεγνώνουμε καλά με πετσέτα κουζίνας.

Τα απλώνουμε σε ταψί που έχουμε περάσει με λαδόκολλα, σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200°C για 15 λεπτά.

Τα βγάζουμε από τον φούρνο χωρίς να τον κλείσουμε, τα μεταφέρουμε σε μπολ και τα ραντίζουμε με ½ κ.σ. ελαιόλαδο ανακατεύοντας απαλά. Προσθέτουμε στο μπολ την παρμεζάνα, την καπνιστή πάπρικα και τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και απλώνουμε στο ίδιο ταψί.

Ψήνουμε για 20-30 λεπτά ανακατεύοντας στην μέση του ψησίματος, βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη. Όσο περισσότερο τα ψήσουμε τόσο πιο τραγανά θα γίνουν.

Για τη σος, ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι σε μπολ την κάπαρη, το σκόρδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, 3 κ.σ. ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μέχρι να πήξει και να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε την μαγιονέζα, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε στο μεγάλο μπολ τα βρασμένα ζυμαρικά, το iceberg, την παρμεζάνα και τα μισά ρεβίθια, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με τα υπόλοιπα ρεβίθια.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.