Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Παραδοσιακές Συνταγές Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Πασχαλινές Συνταγές Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Ρυζάκι Ελληνικές Συνταγές Λευκές μακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Ρυζάκι
500 γρ. Ρυζάκι MISKO
1 συκωταριά αρνίσια σε μπουκίτσες
3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
χυμός από 1 λεμόνι
½ κ.γ. ρίγανη ξερή
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
4-5 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε μπολ αλευρώνουμε τα κομματάκια συκωταριάς και τα τινάζουμε καλά, να φύγει το περιττό αλεύρι.
Ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε την συκωταριά για 3-4 λεπτά, να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά. Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να μαγειρευτεί για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε την ρίγανη και τον άνηθο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Ρυζάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τη συκωταριά. Ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν ομοιόμορφα τα υλικά και σερβίρουμε με λίγη φρέσκια ρίγανη.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.