facebook instagram youtube
GR | EN

Συκωτάκια τηγανιά με ρυζάκι

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_RYZAKI

MISKO Ρυζάκι

500 γρ. Ρυζάκι MISKO

1 συκωταριά αρνίσια σε μπουκίτσες

3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια

χυμός από 1 λεμόνι

½ κ.γ. ρίγανη ξερή

½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

4-5 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μπολ αλευρώνουμε τα κομματάκια συκωταριάς και τα τινάζουμε καλά, να φύγει το περιττό αλεύρι.

Ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε την συκωταριά για 3-4 λεπτά, να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά να μαλακώσει.

Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά. Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να μαγειρευτεί για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε την ρίγανη και τον άνηθο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Ρυζάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τη συκωταριά. Ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν ομοιόμορφα τα υλικά και σερβίρουμε με λίγη φρέσκια ρίγανη.

© MISKO 2020. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.