Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Ρυζάκι
300 γρ. Ρυζάκι MISKO
1/3 κούπα ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
1 κιλό πράσα κομμένα σε ροδέλες
1 καρότο, μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
χυμό από 1 λεμόνι
1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
750 ml νερό ή ζωμό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα πράσα μαζί με τα καρότα και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Έπειτα προσθέτουμε το Ρυζάκι MISKO, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το νερό ή τον ζωμό, ανακατεύουμε και αφού πάρει μια βράση χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά. Μαγειρεύουμε για 12 λεπτά, μέχρι το ρυζάκι να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό (περίπου 100-150 ml).
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον άνηθο και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σερβίρουμε με λεμόνι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.