Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Extrafino No12
50 γρ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, μεσαίο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κιλό ώριμες ντομάτες
20 φρέσκα φύλλα βασιλικού
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Κόβουμε τις ντομάτες σε μεγάλα κομμάτια, και αφού αφαιρέσουμε τα πολλά υγρά τους τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τις αφήνουμε να στραγγίσουν για 10 λεπτά σε ένα σουρωτήρι.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο.
Με τη βοήθεια ενός blender κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια τις ντομάτες σε μικρότερα κομμάτια, χωρίς όμως να τις πολτοποιούμε, και έπειτα τις προσθέτουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε στο τηγάνι και το βασιλικό αφού το έχουμε ψιλοκόψει, και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με ζυμαρικά της αρεσκείας μας.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.