facebook instagram youtube
GR | EN

Γιουβετσάκι με κοφτό μακαρονάκι

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΚΟΦΤΟ_MISKO_2
ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΚΟΦΤΟ_MISKO_1
ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΚΟΦΤΟ_MISKO_2
ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΚΟΦΤΟ_MISKO_1

Αυτό το γιουβετσάκι με μοσχάρι, μανιτάρια και στρογγυλά κρεμμυδάκια είναι ιδανικό για όσους αγαπούν το κοφτό μακαρονάκι και τα σπιτίσια φουρνιστά φαγητά.

shadow shadow
preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 110΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-KOFTO 1024581 – 8

MISKO Κοφτό

500 γρ. Κοφτό MISKO

1 κιλό μοσχάρι σε μερίδες

2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

10 μικρά κρεμμυδάκια στρογγυλά

250 γρ. μανιτάρια λευκά σε φέτες

2-3 σκελίδες σκόρδο

150 ml λευκό κρασί

2 φύλλα δάφνης

1 κ.γ. ξερό θυμάρι

1 κ.σ. βούτυρο

χυμό από 1 λεμόνι

120 γρ. γραβιέρα τριμμένη

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στεγνώνουμε το μοσχάρι πολύ καλά με χαρτί κουζίνας και το αλατοπιπερώνουμε. Το πασπαλίζουμε με αλεύρι, τινάζοντάς το απαλά.

Ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το μοσχάρι απ΄όλες τις πλευρές για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά. Το μεταφέρουμε σε πιάτο.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.

Ρίχνουμε πάλι το μοσχάρι με τα ζουμιά του στην κατσαρόλα, μαζί με το σκόρδο, σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Περιχύνουμε με νερό, τόσο ώστε ίσα-ίσα να καλύπτονται τα κομμάτια κρέατος και προσθέτουμε την δάφνη και το θυμάρι. Μόλις πάρει βράση το νερό, χαμηλώνουμε την φωτιά, καλύπτουμε με καπάκι και αφήνουμε το μοσχάρι να σιγοβράσει για 1-1 ½ ώρα, μέχρι να μαλακώσει.

Προς το τέλος του μαγειρέματος, ανοίγουμε το καπάκι και προσθέτουμε το βούτυρο και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας απαλά για να δέσει και να μελώσει η σάλτσα.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Κοφτό MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και τα μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος ή ατομικά σκεύη για φούρνο. Προσθέτουμε το μοσχαράκι με την σάλτσα του και πασπαλίζουμε με την γραβιέρα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στο γκριλ, για 5-6 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.