facebook instagram youtube
GR | EN

Συνταγή για Γιουβέτσι με Κοφτό Μακαρονάκι και Κοτόπουλο

Συνταγή από: Funky Cook
IMG_5367_SL
IMG_5442-2_sL
IMG_5367_SL
IMG_5442-2_sL

Γιουβέτσι με κοφτό μακαρονάκι και κοτόπουλο, ένα πεντανόστιμο λεμονάτο γιουβέτσι που θυμίζει μαμά και θα λατρέψουν τα παιδιά! Το κοφτό ολικής άλεσης «εγγυάται» το τέλειο αποτέλεσμα για να το βάλετε στο ταπεράκι σας, για το γραφείο ή το σχολείο, αλλά και να το σερβίρετε με σίγουρη επιτυχία στο Κυριακάτικο τραπέζι.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 55΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-WHOLE_WHEAT-KOFTO 5851024 – 14

MISKO Ολικής Άλεσης Κοφτό

250g Κοφτό Ολικής Άλεσης MISKO

1.200 γρ. μπουτάκια κοτόπουλο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2-3 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες

2 καρότα, σε κυβάκια

2 πράσα, χοντροκομμένα

1 κ.γ. θυμάρι, ψιλοκομμένο

50g. χυμό λεμονιού

1.100ml ζεστό ζωμό κοτόπουλο

80ml ελαιόλαδο

4 κόκκους μπαχάρι

1 ξυλάκι κανέλα

1 δαφνόφυλλο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλάτι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε με τα 40ml ελαιόλαδο και το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, τα σκόρδα και τα πράσα, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2’.

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το δαφνόφυλλο, το θυμάρι, το χυμό του λεμονιού, 500ml από το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 25’ σε μέτρια φωτιά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το κρατάμε το κοτόπουλο ζεστό.

Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλα σε πυρίμαχο σκεύος και προσθέτουμε  το Κοφτό Ολικής Άλεσης MISKO, τον υπόλοιπο ζωμό και το ελαιόλαδο, πιπέρι και αλάτι κατά βούληση.

Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 20’ στους 180οC.

Κατόπιν βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το κοτόπουλο και ψήνουμε ακόμη 10’ στους 180ο C.

Σερβίρουμε το γιουβέτσι με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Tips:

Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζωμό στο γιουβέτσι όσο ψήνεται στο φούρνο
Το γιουβέτσι μπορεί να φτιαχτεί με οποιοδήποτε μέρος του κοτόπουλου, όπως επίσης με μοσχάρι και αρνί
Αυξομειώνουμε το χυμό του λεμονιού σύμφωνα με την οξύτητά του

© MISKO 2022. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.