Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Ολικής Άλεσης Κοφτό
250g Κοφτό Ολικής Άλεσης MISKO
1.200 γρ. μπουτάκια κοτόπουλο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
2 καρότα, σε κυβάκια
2 πράσα, χοντροκομμένα
1 κ.γ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
50g. χυμό λεμονιού
1.100ml ζεστό ζωμό κοτόπουλο
80ml ελαιόλαδο
4 κόκκους μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλα
1 δαφνόφυλλο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε με τα 40ml ελαιόλαδο και το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, τα σκόρδα και τα πράσα, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2’.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το δαφνόφυλλο, το θυμάρι, το χυμό του λεμονιού, 500ml από το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 25’ σε μέτρια φωτιά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το κρατάμε το κοτόπουλο ζεστό.
Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλα σε πυρίμαχο σκεύος και προσθέτουμε το Κοφτό Ολικής Άλεσης MISKO, τον υπόλοιπο ζωμό και το ελαιόλαδο, πιπέρι και αλάτι κατά βούληση.
Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 20’ στους 180οC.
Κατόπιν βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το κοτόπουλο και ψήνουμε ακόμη 10’ στους 180ο C.
Σερβίρουμε το γιουβέτσι με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Tips:
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζωμό στο γιουβέτσι όσο ψήνεται στο φούρνο
Το γιουβέτσι μπορεί να φτιαχτεί με οποιοδήποτε μέρος του κοτόπουλου, όπως επίσης με μοσχάρι και αρνί
Αυξομειώνουμε το χυμό του λεμονιού σύμφωνα με την οξύτητά του
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.