Κατηγορίες Συνταγής:
Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές με Μοσχάρι Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Πασχαλινές Συνταγές Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές με Κριθαράκι Ελληνικές Συνταγές Συνταγές για Γιουβέτσι
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Κριθαράκι Μέτριο
500 γρ. Κριθαράκι Μέτριο MISKO
½ φλ. ελαιόλαδο
1.300 γρ. μοσχάρι (από σπάλα ή μπούτι) κομμένο σε μεγάλους κύβους ή μερίδες χωρίς κόκκαλο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια μαϊντανό
150 ml. κόκκινο κρασί
1 κ. σούπας πελτέ
600 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κ. γλυκού ζάχαρη
2 δαφνόφυλλα
3 – 4 κόκκους μπαχάρι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
4 – 5 κ. σούπας ξερή μυζήθρα τριμμένη

Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε (ναι τσιγαρίζουμε, δεν σοτάρουμε) το κρέας από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 – 3 λεπτά ακόμα.
Σβήνουμε με κρασί, ρίχνουμε την ζάχαρη, την δάφνη, το μπαχάρι, τον μαϊντανό, την ντομάτα στον τρίφτη, τον πελτέ και 1 λίτρο νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει η σάλτσα, για περίπου 1 ½ ώρα. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από την φωτιά.
Βάζουμε το πήλινο σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για να ζεσταθεί. Τσιγαρίζουμε στο υπόλοιπο ελαιόλαδο το κριθαράκι για 1 – 2 λεπτά και μετά το αδειάζουμε στο πήλινο σκεύος. Αφαιρούμε από το κρέας την δάφνη και τον μαϊντανό και το ρίχνουμε πάνω στο κριθαράκι. Προσθέτουμε βραστό νερό, σταυρώνουμε και ψήνουμε για 30 – 40 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα υγρά.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη ξερή μυζήθρα και αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και σερβίρουμε. Εννοείται στρώνουμε τραπεζομάντηλο φρεσκοσιδερωμένο. Τι θα πει σουπλά;
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.