facebook instagram youtube
GR | EN

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΝ – Γιουβέτσι με μοσχάρι

059A7773
059A7773

Το αγαπημένο γιουβέτσι των παιδικών μας χρόνων ακριβώς όπως το μαγείρευε η γιαγιά. Γιατί καλοί οι νεωτερισμοί αλλά σαν το κλασικό δεν έχει.

shadow shadow
preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 135΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-KRITHARAKI-METRIO 1024581 – 6

MISKO Κριθαράκι Μέτριο

500 γρ. Κριθαράκι Μέτριο MISKO

½ φλ. ελαιόλαδο

1.300 γρ. μοσχάρι (από σπάλα ή μπούτι) κομμένο σε μεγάλους κύβους ή μερίδες χωρίς κόκκαλο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κλωνάρια μαϊντανό

150 ml. κόκκινο κρασί

1 κ. σούπας πελτέ

600 γρ. ντομάτα κονκασέ

1 κ. γλυκού ζάχαρη

2 δαφνόφυλλα

3 – 4 κόκκους μπαχάρι

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα

4 – 5 κ. σούπας ξερή μυζήθρα τριμμένη

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε (ναι τσιγαρίζουμε, δεν σοτάρουμε) το κρέας από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 – 3 λεπτά ακόμα.

Σβήνουμε με κρασί, ρίχνουμε την ζάχαρη, την δάφνη, το μπαχάρι, τον μαϊντανό, την ντομάτα στον τρίφτη, τον πελτέ και 1 λίτρο νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει η σάλτσα, για περίπου 1 ½ ώρα. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από την φωτιά.

Βάζουμε το πήλινο σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για να ζεσταθεί. Τσιγαρίζουμε στο υπόλοιπο ελαιόλαδο το κριθαράκι για 1 – 2 λεπτά και μετά το αδειάζουμε στο πήλινο σκεύος. Αφαιρούμε από το κρέας την δάφνη και τον μαϊντανό και το ρίχνουμε πάνω στο κριθαράκι. Προσθέτουμε βραστό νερό, σταυρώνουμε και ψήνουμε για 30 – 40 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα υγρά.

Πασπαλίζουμε με τριμμένη ξερή μυζήθρα και αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και σερβίρουμε. Εννοείται στρώνουμε τραπεζομάντηλο φρεσκοσιδερωμένο. Τι θα πει σουπλά;

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.