facebook instagram youtube

Μοσχαράκι Κοκκινιστό με Κριθαράκι

μοσχαρακι κοκκινηστο με κριθαρακι
μοσχαρακι κοκκινηστο με κριθαρακι

Μοσχαράκι Κοκκινιστό με Κριθαράκι: Το αγαπημένο γιουβέτσι των παιδικών μας χρόνων ακριβώς όπως το μαγείρευε η γιαγιά. Γιατί καλοί οι νεωτερισμοί αλλά σαν το κλασικό… δεν έχει! Απόλαυσε Μοσχαράκι Κοκκινιστό με Κριθαράκι της γιαγιάς με την βοήθεια της Misko.

shadow shadow
preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 135΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Κριθαράκι Μέτριο

500 γρ. Κριθαράκι Μέτριο MISKO

½ φλ. ελαιόλαδο

1.300 γρ. μοσχάρι (από σπάλα ή μπούτι) κομμένο σε μεγάλους κύβους ή μερίδες χωρίς κόκκαλο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κλωνάρια μαϊντανό

150 ml. κόκκινο κρασί

1 κ. σούπας πελτέ

600 γρ. ντομάτα κονκασέ

1 κ. γλυκού ζάχαρη

2 δαφνόφυλλα

3 – 4 κόκκους μπαχάρι

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα

4 – 5 κ. σούπας ξερή μυζήθρα τριμμένη

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε (ναι τσιγαρίζουμε, δεν σοτάρουμε) το κρέας από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 – 3 λεπτά ακόμα.

Σβήνουμε με κρασί, ρίχνουμε την ζάχαρη, την δάφνη, το μπαχάρι, τον μαϊντανό, την ντομάτα στον τρίφτη, τον πελτέ και 1 λίτρο νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει η σάλτσα, για περίπου 1 ½ ώρα. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από την φωτιά.

Βάζουμε το πήλινο σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για να ζεσταθεί. Τσιγαρίζουμε στο υπόλοιπο ελαιόλαδο το κριθαράκι για 1 – 2 λεπτά και μετά το αδειάζουμε στο πήλινο σκεύος. Αφαιρούμε από το κρέας την δάφνη και τον μαϊντανό και το ρίχνουμε πάνω στο κριθαράκι. Προσθέτουμε βραστό νερό, σταυρώνουμε και ψήνουμε για 30 – 40 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα υγρά.

Πασπαλίζουμε με τριμμένη ξερή μυζήθρα και αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και σερβίρουμε. Εννοείται στρώνουμε τραπεζομάντηλο φρεσκοσιδερωμένο. Τι θα πει σουπλά;

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.