facebook instagram youtube
GR | EN

Κοκκινιστό αρνάκι στο φούρνο με κριθαράκι

ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΑΡΝΑΚΙ ΦΟΥΡΝΟΥ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ_MISKO_2
ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΑΡΝΑΚΙ ΦΟΥΡΝΟΥ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ_MISKO
ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΑΡΝΑΚΙ ΦΟΥΡΝΟΥ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ_MISKO_2
ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΑΡΝΑΚΙ ΦΟΥΡΝΟΥ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ_MISKO

Το σπίτι θα μοσχομυρίσει από το κοκκινιστό αρνάκι στο φούρνο, το κριθαράκι θα λουστεί όλη την απολαυστική σάλτσα και το Κυριακάτικο τραπέζι σας θα γεμίσει νοστιμιά και πολλά χαμόγελα.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 110΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-KRITHARAKI-XONTRO 1024581 – 7

MISKO Κριθαράκι Χονδρό

500 γρ. Κριθαράκι Χονδρό MISKO

1 κιλό αρνάκι σε μερίδες

3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

2 φύλλα δάφνης

1 ξύλο κανέλας

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

700 γρ. τριμμένες ντομάτες

2 κ.γ. ζάχαρη

1.200 ml νερό ή ζωμό κρέατος καυτό

100 γρ. τριμμένη μυζήθρα

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατίζουμε και πιπερώνουμε το αρνάκι. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το αρνάκι απ’ όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσει, για 6-7 λεπτά.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το σκόρδο, τη δάφνη, την κανέλα και τον πελτέ και σοτάρουμε για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το αρνάκι να σιγοβράσει για περίπου 50 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Μεταφέρουμε το αρνάκι με τη σάλτσα του σε ταψί. Ρίχνουμε το Κριθαράκι Χονδρό MISKO και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να πάει παντού. Περιχύνουμε με το νερό (ή τον ζωμό) έτσι ώστε να καλύπτει το κριθαράκι κατά 1-2 εκ.

Ψήνουμε στους 200°C για περίπου 35-40 λεπτά. Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10-15 λεπτά καλυμμένο με αλουμινόχαρτο και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μυζήθρα.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.