Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Κριθαράκι Χονδρό
500 γρ. Κριθαράκι Χονδρό MISKO
1 κιλό αρνάκι σε μερίδες
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
2 φύλλα δάφνης
1 ξύλο κανέλας
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
700 γρ. τριμμένες ντομάτες
2 κ.γ. ζάχαρη
1.200 ml νερό ή ζωμό κρέατος καυτό
100 γρ. τριμμένη μυζήθρα
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλατίζουμε και πιπερώνουμε το αρνάκι. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το αρνάκι απ’ όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσει, για 6-7 λεπτά.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το σκόρδο, τη δάφνη, την κανέλα και τον πελτέ και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το αρνάκι να σιγοβράσει για περίπου 50 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Μεταφέρουμε το αρνάκι με τη σάλτσα του σε ταψί. Ρίχνουμε το Κριθαράκι Χονδρό MISKO και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να πάει παντού. Περιχύνουμε με το νερό (ή τον ζωμό) έτσι ώστε να καλύπτει το κριθαράκι κατά 1-2 εκ.
Ψήνουμε στους 200°C για περίπου 35-40 λεπτά. Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10-15 λεπτά καλυμμένο με αλουμινόχαρτο και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μυζήθρα.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.