facebook instagram youtube
GR | EN

Γιουβέτσι με γαρίδες και σάλτσα ντομάτας

Συνταγή από: Βαγγέλη Δρίσκα
ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΓΑΡΙΔΕΣ ΝΤΟΜΑΤΑ_MISKO_2
ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΓΑΡΙΔΕΣ ΝΤΟΜΑΤΑ_MISKO
ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΓΑΡΙΔΕΣ ΝΤΟΜΑΤΑ_MISKO_2
ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΓΑΡΙΔΕΣ ΝΤΟΜΑΤΑ_MISKO

Ένα λαχταριστό, τέλεια μελωμένο γιουβέτσι με γλυκιά σάλτσα ντομάτας και γαρίδες, έτοιμο να σερβιριστεί στο τραπέζι σου σε 35 μόλις λεπτά

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 25΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-KRITHARAKI-METRIO 1024581 – 6

MISKO Κριθαράκι Μέτριο

500 γρ. Κριθαράκι Μέτριο MISKO

500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες με το κεφάλι τους

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

60 ml λευκό κρασί

500 γρ. τριμμένες ντομάτες

2 κ. σ. πελτέ ντομάτας

4 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 λίτρο νερό

φρέσκο βασιλικό

1 κ. σ. ζάχαρη

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.

Ρίχνουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες και τον πελτέ ντομάτας, τον μαϊντανό και προσθέτουμε 1 λίτρο νερό.

Αφήνουμε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το Κριθαράκι Μέτριο MISKO. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε ξεχωριστά τα σώματα από τις γαρίδες με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά και τα αλατοπιπερώνουμε.

Τα ρίχνουμε στο κριθαράκι, ανακατέυουμε και σερβίρουμε με τον φρέσκο βασιλικό.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.