Κατηγορίες Συνταγής:
Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Καλοκαιρινές & Ανοιξιάτικες Συνταγές Νηστίσιμες Συνταγές Καθαρά Δευτέρα: Οι Καλύτερες Συνταγές Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Βαγγέλης Δρίσκας Συνταγές για Σαρακοστή Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Κριθαράκι Ελληνικές Συνταγές Συνταγές για Γιουβέτσι
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Κριθαράκι Μέτριο
500 γρ. Κριθαράκι Μέτριο MISKO
500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες με το κεφάλι τους
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
60 ml λευκό κρασί
500 γρ. τριμμένες ντομάτες
2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
4 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 λίτρο νερό
φρέσκο βασιλικό
1 κ. σ. ζάχαρη
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Ρίχνουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες και τον πελτέ ντομάτας, τον μαϊντανό και προσθέτουμε 1 λίτρο νερό.
Αφήνουμε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το Κριθαράκι Μέτριο MISKO. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε ξεχωριστά τα σώματα από τις γαρίδες με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά και τα αλατοπιπερώνουμε.
Τα ρίχνουμε στο κριθαράκι, ανακατέυουμε και σερβίρουμε με τον φρέσκο βασιλικό.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.