facebook instagram youtube
GR | EN

Γιουβέτσι με γαρίδες και σάλτσα ντομάτας

Συνταγή από: Βαγγέλη Δρίσκα
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 25΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Κριθαράκι Μέτριο

500 γρ. Κριθαράκι Μέτριο MISKO

500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες με το κεφάλι τους

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

60 ml λευκό κρασί

500 γρ. τριμμένες ντομάτες

2 κ. σ. πελτέ ντομάτας

4 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 λίτρο νερό

φρέσκο βασιλικό

1 κ. σ. ζάχαρη

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.

Ρίχνουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες και τον πελτέ ντομάτας, τον μαϊντανό και προσθέτουμε 1 λίτρο νερό.

Αφήνουμε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το Κριθαράκι Μέτριο MISKO. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε ξεχωριστά τα σώματα από τις γαρίδες με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά και τα αλατοπιπερώνουμε.

Τα ρίχνουμε στο κριθαράκι, ανακατέυουμε και σερβίρουμε με τον φρέσκο βασιλικό.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2023. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.