facebook instagram youtube

Pιγκατόνι φούρνου με 4 τυριά

preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Ριγκατόνι

500 γρ. Ριγκατόνι MISKO

3 κ.σ. βούτυρο

3 κ.σ. αλεύρι

2 κούπες γάλα

130 γρ. μοτσαρέλα

130 γρ. ανθότυρο

130 γρ. γραβιέρα

130 γρ. τσένταρ

2 κ.σ. μαϊντανό

μαύρο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα MISKO Ριγκατόνι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν 2′ λιγότερο από  όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία. Κρατάμε λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά.

Παράλληλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και με σύρμα ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ψηθεί το αλεύρι.

Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας σιγά σιγά το γάλα. Στη συνέχεια μαγειρεύουμε και χτυπάμε για 4 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Προσθέτουμε ένα ένα τα 2/3 από τριμμένα τυριά, μαύρο πιπέρι και στη συνέχεια ανακατεύουμε απαλά μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα προσθέτοντας μερικές κουταλιές της σούπας νερού από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.