Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Ριγκατόνι
500 γρ. Ριγκατόνι MISKO
3 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. αλεύρι
2 κούπες γάλα
130 γρ. μοτσαρέλα
130 γρ. ανθότυρο
130 γρ. γραβιέρα
130 γρ. τσένταρ
2 κ.σ. μαϊντανό
μαύρο πιπέρι
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα MISKO Ριγκατόνι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν 2′ λιγότερο από όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία. Κρατάμε λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά.
Παράλληλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και με σύρμα ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ψηθεί το αλεύρι.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας σιγά σιγά το γάλα. Στη συνέχεια μαγειρεύουμε και χτυπάμε για 4 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Προσθέτουμε ένα ένα τα 2/3 από τριμμένα τυριά, μαύρο πιπέρι και στη συνέχεια ανακατεύουμε απαλά μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα προσθέτοντας μερικές κουταλιές της σούπας νερού από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.