facebook instagram youtube
GR | EN

Γιουβέτσι αρνί με πεπονάκι

preperation 20΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 120΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_PEPONAKI

MISKO Πεπονάκι

300 γρ. Πεπονάκι MISKO

800 γρ. αρνάκι σε μερίδες

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 κ.γ. ξερή ρίγανη

2 κ.γ. ξερό θυμάρι

1 κ.γ. ξερό δυόσμο

3 φύλλα δάφνης

½ κ.γ. κύμινο

1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

400 γρ. τριμμένες ντομάτες

650 ml καυτό ζωμό βοδινού ή κοτόπουλου

70 γρ. ελιές Καλαμών κομμένες στη μέση

50 γρ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

3-4 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη για το σερβίρισμα

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε καλά το αρνί και το σοτάρουμε για 4-5 λεπτά να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, την ξερή ρίγανη, το θυμάρι, τον δυόσμο, τις δάφνες, το κύμινο και την καπνιστή πάπρικα και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά.

Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ταψί ή πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και 150 ml από τον καυτό ζωμό, ανακατεύουμε να πάει παντού και καλύπτουμε σφιχτά με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, για περίπου 1 ½ ώρα, μέχρι να μαλακώσει το αρνί.

Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο προσεκτικά, ρίχνουμε το Πεπονάκι MISKO, τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες, τον υπόλοιπο καυτό ζωμό, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακινούμε τα υλικά με ξύλινη κουτάλα.

Ξανακαλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ξαναβάζουμε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τον ζωμό και να είναι ζουμερά.

Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί καλυμμένο για περίπου 15 λεπτά και σερβίρουμε με λίγη φρέσκια ρίγανη.

© MISKO 2020. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.