Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Παραδοσιακές Συνταγές Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Πασχαλινές Συνταγές Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με ζυμαρικά τύπου Πεπονάκι Ελληνικές Συνταγές Συνταγές για Γιουβέτσι Συνταγές για Κόκκινες ΜακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Πεπονάκι
300 γρ. Πεπονάκι MISKO
800 γρ. αρνάκι σε μερίδες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κ.γ. ξερή ρίγανη
2 κ.γ. ξερό θυμάρι
1 κ.γ. ξερό δυόσμο
3 φύλλα δάφνης
½ κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
400 γρ. τριμμένες ντομάτες
650 ml καυτό ζωμό βοδινού ή κοτόπουλου
70 γρ. ελιές Καλαμών κομμένες στη μέση
50 γρ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
3-4 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη για το σερβίρισμα
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε καλά το αρνί και το σοτάρουμε για 4-5 λεπτά να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, την ξερή ρίγανη, το θυμάρι, τον δυόσμο, τις δάφνες, το κύμινο και την καπνιστή πάπρικα και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά.
Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ταψί ή πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και 150 ml από τον καυτό ζωμό, ανακατεύουμε να πάει παντού και καλύπτουμε σφιχτά με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, για περίπου 1 ½ ώρα, μέχρι να μαλακώσει το αρνί.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο προσεκτικά, ρίχνουμε το Πεπονάκι MISKO, τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες, τον υπόλοιπο καυτό ζωμό, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακινούμε τα υλικά με ξύλινη κουτάλα.
Ξανακαλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ξαναβάζουμε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τον ζωμό και να είναι ζουμερά.
Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί καλυμμένο για περίπου 15 λεπτά και σερβίρουμε με λίγη φρέσκια ρίγανη.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.