facebook instagram youtube

Γιουβέτσι με θαλασσινά

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 60΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Κριθαράκι Χονδρό

500 γρ. Κριθαράκι Χονδρό MISKO

300 γρ. γαρίδες μικρές χωρίς κέλυφος

250 γρ. μύδια με μισό κέλυφος

300 γρ. καλαμαράκια σε ροδέλες

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

100 ml λευκό κρασί

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

500 γρ. τριμμένες ντομάτες

1 λίτρο καυτό νερό

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες για 2-3 λεπτά, αλατοπιπερώνοντάς τες. Τις μεταφέρουμε σε πιάτο.

Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα καλαμαράκια για 3-4 λεπτά αλατοπιπερώνοντάς τα. Τα μεταφέρουμε στο πιάτο με τις γαρίδες.

Προσθέτουμε άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Συνεχίζουμε με το σκόρδο και τον πελτέ και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τις ντομάτες. Όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ταψί και ρίχνουμε το Κριθαράκι Χονδρό MISKO, ανακατεύοντας να πάει παντού.

Περιχύνουμε με το νερό, καλύπτουμε με και ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει το κριθαράκι τα περισσότερα υγρά αλλά να παραμείνει ζουμερό.

Βγάζουμε το ταψί απ’ το φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και προσθέτουμε τα καλαμαράκια, τις γαρίδες, τα μύδια και τον μαϊντανό, ανακατεύοντας απαλά να μοιραστούν ομοιόμορφα.

Ξαναβάζουμε στο φούρνο για 6-7 λεπτά. Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά και σερβίρουμε.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.