Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Σαρακοστή Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Νηστίσιμες Συνταγές Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Καθαρά Δευτέρα: Οι Καλύτερες Συνταγές Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Κριθαράκι Ελληνικές Συνταγές Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για Γιουβέτσι
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Κριθαράκι Χονδρό
500 γρ. Κριθαράκι Χονδρό MISKO
300 γρ. γαρίδες μικρές χωρίς κέλυφος
250 γρ. μύδια με μισό κέλυφος
300 γρ. καλαμαράκια σε ροδέλες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
100 ml λευκό κρασί
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
500 γρ. τριμμένες ντομάτες
1 λίτρο καυτό νερό
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες για 2-3 λεπτά, αλατοπιπερώνοντάς τες. Τις μεταφέρουμε σε πιάτο.
Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα καλαμαράκια για 3-4 λεπτά αλατοπιπερώνοντάς τα. Τα μεταφέρουμε στο πιάτο με τις γαρίδες.
Προσθέτουμε άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Συνεχίζουμε με το σκόρδο και τον πελτέ και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τις ντομάτες. Όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ταψί και ρίχνουμε το Κριθαράκι Χονδρό MISKO, ανακατεύοντας να πάει παντού.
Περιχύνουμε με το νερό, καλύπτουμε με και ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει το κριθαράκι τα περισσότερα υγρά αλλά να παραμείνει ζουμερό.
Βγάζουμε το ταψί απ’ το φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και προσθέτουμε τα καλαμαράκια, τις γαρίδες, τα μύδια και τον μαϊντανό, ανακατεύοντας απαλά να μοιραστούν ομοιόμορφα.
Ξαναβάζουμε στο φούρνο για 6-7 λεπτά. Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά και σερβίρουμε.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.