Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές από την Teti’s Flakes Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Σαρακοστή & Νηστεία Συνταγές για Καθαρά Δευτέρα Νηστίσιμες Συνταγές Συνταγές με Κριθαράκι Συνταγές για ΓιουβέτσιΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Κριθαράκι Μέτριο
500 γρ. Κριθαράκι Μέτριο MISKO
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
1 πράσο, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένο
500 γρ. χταπόδι
500 γρ. καλαμάρι
3 φύλλα δάφνης
4 μπαχάρι ολόκληρο
3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
½ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Φρέσκια ρίγανη, για το γαρνίρισμα
Πλένουμε και κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια το χταπόδι και το καλαμάρι. Αν δεν είναι καθαρισμένα, τα καθαρίζουμε.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πράσο για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το χταπόδι, τη δάφνη και το μπαχάρι στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά με κλειστό καπάκι. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα ελέγχουμε την κατσαρόλα να δούμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό.
Έπειτα προσθέτουμε στην κατσαρόλα το καλαμάρι και τον πελτέ ντομάτας. Μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά.
Στραγγίζουμε το νερό από την κατσαρόλα και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε αθροιστικά να έχουμε 1 λίτρο. Δοκιμάζουμε το ζωμό και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.
Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε στο υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κριθαράκι για 1 – 2 λεπτά και μετά το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος προσθέτουμε το χταπόδι, τα καλαμάρι και το κριθαράκι. Τέλος προσθέτουμε και το ζωμό. Ψήνουμε για 30 λεπτά, στους 170°C, μέχρι να σωθούν τα υγρά.
Σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
πολύ νόστιμο και ζουμερό το κριθαράκι γιουβέτσι με χταπόδι και καλαμάρια!