Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Κριθαράκι Μέτριο
300 γρ. Κριθαράκι Μέτριο MISKO
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1-1,2 l ζωμό κοτόπουλο
3/4 κούπα κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
80 γρ. σπανάκι
100 γρ. παρμεζάνα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για το κοτόπουλο
2 στήθος κοτόπουλο
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το στήθος κοτόπουλο μαζί με το σκόρδο σε σκόνη, τη ρίγανη, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε τη μαρινάδα σε όλο το κρέας.
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μαγειρεύουμε το στήθος κοτόπουλο και από τις δύο μεριές. Θα χρειαστεί περίπου 10 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και τις φέτες του λεμονιού. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και έπειτα απομακρύνουμε από το τηγάνι το κοτόπουλο μαζί με τα λεμόνια.
Στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι και το σοτάρουμε ελαφρώς για 2 λεπτά.
Έπειτα προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο, την κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε και φέρνουμε σε βρασμό.
Μόλις βράσει χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 12 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος, προσθέτουμε και το σπανάκι, ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να “μαραθεί”, και απομακρύνουμε από τη φωτιά. Καλύπτουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε στην άκρη για 2-3 λεπτά.
Σερβίρουμε αμέσως με το κοτόπουλο το οποίο έχουμε κόψει σε λωρίδες, τα λεμόνια και κάποιο φρέσκο μυρωδικό (πχ. δυόσμο, ρίγανη ή μαντζουράνα).
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.