facebook instagram youtube

Ζυμαρικά με κοτόπουλο, σπανάκι και 3 είδη ντομάτας

Συνταγή από: Paxxi
preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 25΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Τριβελάκι

500 γρ. Τριβελάκι MISKO

35 γρ. + 1 κ.γ. αλάτι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 πρέζα πιπέρι

Για τη σάλτσα

1 στήθος κοτόπουλου

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες

65 γρ λιαστές ντομάτες

200 γρ. τριμμένες ντομάτες

1 κ.γ. αλάτι

¼ κ.γ. πιπέρι

1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

30 γρ. baby σπανάκι

6 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

80 γρ φέτα, θρυμματισμένη

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και βάζουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μικρά καρέ μαζί με 1 κ.γ. αλάτι και 1 πρέζα πιπέρι. Το γυρίζουμε από όλες τις πλευρές να ψηθεί, θα χρειαστούν περίπου 4-5 λεπτά και το βγάζω σε πιάτο. 

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 5 λίτρα νερό, όταν βράσει βάζουμε 35 γρ αλάτι και ρίχνουμε το Τριβελάκι MISKO. Ανακατεύουμε , μειώνουμε την ένταση σε μέτρια και το αφήνουμε να βράσει σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας. 

Το στραγγίζουμε, κρατάμε 1 κούπα από το ζωμό των ζυμαρικών, ραντίζουμε με 1 κ. σ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε να πάει παντού και σκεπάζουμε με το καπάκι. 

Στο ίδιο τηγάνι με το κοτόπουλο, προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί σοτάρουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει, έπειτα ρίχνουμε τα σκόρδα και αφήνουμε για ½ λεπτό. 

Πολτοποιούμε στον πολυκόφτη τις λιαστές ντομάτες μαζί με 3 κ.σ. τριμμένες ντομάτες, τα προσθέτουμε στο τηγάνι με 1 κ.γ. αλάτι , ¼ κ.γ. πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 15 λεπτά. Σταδιακά προσθέτουμε από το ζωμό των ζυμαρικών ανάλογα πόσο ζουμερές είναι οι ντομάτες. 

Τελειώνουμε βάζοντας το σέλερι, το μαϊντανό, το σπανάκι, τα ντοματίνια, τη φέτα και το κοτόπουλο που έψησα στην αρχή, ανακατεύουμε πολύ καλά για 2 λεπτά και η σάλτσα είναι έτοιμη, την αφαιρούμε από την εστία. 

Σερβίρουμε το Τριβελάκι MISKO, από πάνω προσθέτουμε τη σάλτσα και το πιάτο είναι έτοιμο! 

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.