Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές με Κοτόπουλο Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Σπαγγέτι Μακαρονάδες του κόσμου Μακαρονάδες με Λευκή Σάλτσα
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Σπαγγέτι No6
500 γρ. Σπαγγέτι Νο6 MISKO
100 ml ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια κομμένα σε κυβάκια
1 κοτόπουλο (1,6-1,7 κιλά) κομμένο σε μπουκίτσες
1 κιλό ντομάτες χοντροκομμένες
4 πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
λίγη φρέσκια μαντζουράνα
2-3 φύλλα δάφνης
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
100 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γ. ζάχαρη
200 γρ. τριμμένη γραβιέρα

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές, το δυόσμο, τη ματζουράνα, τα φύλλα δάφνης, το σκόρδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τη ζάχαρη και νερό ίσα-ίσα να καλύπτει τα κομμάτια κοτόπουλου.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγομαγειρεύουμε το κοτόπουλο για 25-30 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Προσθέτουμε την κρέμα και αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις.
Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Σουρώνουμε τα Σπαγγέτι και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο. Κουνάμε την κατσαρόλα 2-3 φορές και αποσύρουμε από την φωτιά.
Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένη γραβιέρα.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.