facebook instagram youtube
GR | EN

Μπουκίτσες κοτόπουλο με σπαγγέτι, πολύχρωμες πιπεριές και κρέμα γάλακτος

Μπουκίτσες κοτόπουλο με σπαγγέτι, πιπεριές_MISKO_2
Μπουκίτσες κοτόπουλο με σπαγγέτι, πιπεριές_MISKO_1
Μπουκίτσες κοτόπουλο με σπαγγέτι, πιπεριές_MISKO_2
Μπουκίτσες κοτόπουλο με σπαγγέτι, πιπεριές_MISKO_1

Αυτή η μακαρονάδα θα αγαπηθεί από τα παιδιά: σπαγγέτι με ροζέ σάλτσα από ντομάτα και κρέμα γάλακτος, τρυφερές μπουκίτσες κοτόπουλο και πολύχρωμες μελωμένες πιπεριές, θα τα κάνει να σας τη ζητούν ξανά και ξανά.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 35΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-SPAGHETT-No6- 1021314

MISKO Σπαγγέτι No6

500 γρ. Σπαγγέτι Νο6 MISKO

100 ml ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια κομμένα σε κυβάκια

1 κοτόπουλο (1,6-1,7 κιλά) κομμένο σε μπουκίτσες

1 κιλό ντομάτες χοντροκομμένες

4 πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες

½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

λίγη φρέσκια μαντζουράνα

2-3 φύλλα δάφνης

2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

100 ml κρέμα γάλακτος

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κ.γ. ζάχαρη

200 γρ. τριμμένη γραβιέρα

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5-6 λεπτά.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές, το δυόσμο, τη ματζουράνα, τα φύλλα δάφνης, το σκόρδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τη ζάχαρη και νερό ίσα-ίσα να καλύπτει τα κομμάτια κοτόπουλου.

Αφήνουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγομαγειρεύουμε το κοτόπουλο για 25-30 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο, μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Προσθέτουμε την κρέμα και αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις.

Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα Σπαγγέτι και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο. Κουνάμε την κατσαρόλα 2-3 φορές και αποσύρουμε από την φωτιά.

Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένη γραβιέρα.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.