Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Χρυσή Σειρά Ματσάτα
500 γρ. Ματσάτα Χρυσή Σειρά MISKO
1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
1/2 κ.γ. μπούκοβο
1/2 κ.γ. αλάτι
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε κυβάκια
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 1/2 κούπα ζωμό κοτόπουλο
1/4 κούπα λιαστή ντομάτα
3/4 κούπα γάλα
1/4 κούπα κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
1/2 κούπα παρμεζάνα, τριμμένη
1/2 ματσάκι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε το θυμάρι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το αλάτι, και το μπούκοβο. Ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια και πασπαλίζουμε με το 1/2 από το μείγμα των μυρωδικών. Τρίβουμε απαλά το κοτόπουλο.
Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές. Θα χρειαστεί περίπου. 10 λεπτά. Απομακρύνουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες σκελίδες του σκόρδου μαζί με τις λιαστές ντομάτες. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζεστό ζωμό κοτόπουλο, ξύνοντας με μια σπάτουλα τον πάτο του τηγανιού. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος, και την τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε την ένταση, σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το υπόλοιπο μισό μείγματος μυρωδικών. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Στο μεταξύ, γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Ματσάτα Χρυσή Σειρά MISKO και βράζουμε 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.