facebook instagram youtube

Πέννες σαλάτα με σολομό, φινόκιο και λεμόνι

Βαθμολογία 5 από 5
(1)
preperation 25΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 10΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Πέννε Ριγκάτε Protein

400 γρ. Πέννε Protein MISKO

300 γρ. φιλέτο σολομού

1 ολόκληρο φινόκιο

1 λεμόνι

80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κουταλιές ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζουμε τα Πέννε Ριγκάτε Protein MISKO μέχρι να είναι al dente. 

Στην συνέχεια τις στραγγίζουμε και τις περιχύνουμε με άφθονο κρύο νερό έτσι ώστε να κρυώσουν και να μην συνεχίσει ο βρασμός τους. 

Μεταφέρουμε τα Πέννε Ριγκάτε Protein MISKO σε ένα μεγάλο μπολ και περιχύνουμε με 2 κουταλιές  ελαιόλαδο έτσι ώστε να μην κολλάνε μεταξύ τους. 

Παίρνουμε το ξύσμα από το λεμόνι προσέχοντας να μην πάρουμε το λευκό του κομμάτι. 

Στην συνέχεια στύβουμε το λεμόνι για να πάρουμε τον χυμό του.  

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το φινόκιο σε λεπτές φέτες και τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον μισό χυμό από τα λεμόνια. 

Αφαιρούμε το δέρμα του σολομού και τυχόν μικρά κόκαλα που μπορεί να έχει και κόβουμε σε μικρούς κύβους 2 εκατοστών. 

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με πολύ λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τους κύβους του σολομού προσθέτοντας λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι  

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού με το ξύσμα από τα λεμόνια αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. 

Ανακατεύουμε απαλά και με προσοχή τις κρύες πέννες μαζί με το φινόκιο και τον σολομό και περιχύνουμε με την αρωματική σάλτσα από ελαιόλαδο και λεμόνι και σερβίρουμε! 

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Βαθμολογία 5 από 5
24 Ιουλίου, 2024
Avatar for amalia nk
amalia nk
© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.