Κατηγορίες Συνταγής:
Καθημερινες Συνταγές | Τι να μαγειρέψω σήμερα Συνταγές για Ορεκτικά Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές Light Συνταγές με Σολομό Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές για Pasta Party Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Συνταγές με MISKO Protein Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Πέννε Ριγκατέ Συνταγές για Μακαρονοσαλάτα Μακαρονάδες με Λευκή Σάλτσα
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Πέννε Ριγκάτε Protein
400 γρ. Πέννε Protein MISKO
300 γρ. φιλέτο σολομού
1 ολόκληρο φινόκιο
1 λεμόνι
80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζουμε τα Πέννε Ριγκάτε Protein MISKO μέχρι να είναι al dente.
Στην συνέχεια τις στραγγίζουμε και τις περιχύνουμε με άφθονο κρύο νερό έτσι ώστε να κρυώσουν και να μην συνεχίσει ο βρασμός τους.
Μεταφέρουμε τα Πέννε Ριγκάτε Protein MISKO σε ένα μεγάλο μπολ και περιχύνουμε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο έτσι ώστε να μην κολλάνε μεταξύ τους.
Παίρνουμε το ξύσμα από το λεμόνι προσέχοντας να μην πάρουμε το λευκό του κομμάτι.
Στην συνέχεια στύβουμε το λεμόνι για να πάρουμε τον χυμό του.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το φινόκιο σε λεπτές φέτες και τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον μισό χυμό από τα λεμόνια.
Αφαιρούμε το δέρμα του σολομού και τυχόν μικρά κόκαλα που μπορεί να έχει και κόβουμε σε μικρούς κύβους 2 εκατοστών.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με πολύ λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τους κύβους του σολομού προσθέτοντας λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού με το ξύσμα από τα λεμόνια αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Ανακατεύουμε απαλά και με προσοχή τις κρύες πέννες μαζί με το φινόκιο και τον σολομό και περιχύνουμε με την αρωματική σάλτσα από ελαιόλαδο και λεμόνι και σερβίρουμε!
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
Σύνδεση