facebook instagram youtube

Μακαρονοσαλάτα με φακές και σολομό

preperation 20΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 15΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Φιογκάκια

500 γρ. Φιογκάκια MISKO

4 κ.σ. ελαιόλαδο

150 γρ. φακές

1 καρότο, τριμμένο στο χοντρό τρίφτη

1 αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες

2 φρέσκα κρεμμυδάκι, κομμένα σε λεπτές φέτες

4 κ.σ. μαϊντανό ή άνηθο, ψιλοκομμένο

4 φέτες καπνιστό σολομό

Για το dressing

Χυμό από 1 λεμόνι

1 κ.γ. μουστάρδα, απαλή

1 κ.γ. μέλι

1 κ.γ. βαλσάμικο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Φιογκάκια MISKO. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.  

Γεμίζουμε ένα κατσαρολάκι με νερό και τις φακές και φέρνουμε σε βρασμό. Βράζουμε για 1 λεπτό, σουρώνουμε το νερό και έπειτα προσθέτουμε νέο νερό. Ξαναφέρνουμε σε βρασμό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.  

Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι, τη μουστάρδα, το μέλι, το βαλσάμικο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε στην άκρη.  

Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά τα προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, το αγγούρι, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τις φακές, και το dressing. Ανακατεύουμε πολύ καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε το σολομό. Ανακατεύουμε για μια ακόμη φορά.  

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2025. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.