Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές για Φοιτητές Συνταγές Light Συνταγές με Σολομό TikTok Συνταγές Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Ελαφριές Συνταγές για Βραδινό Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές για Pasta Party Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Φιογκάκι Συνταγές για ΜακαρονοσαλάταΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Φιογκάκια
500 γρ. Φιογκάκια MISKO
4 κ.σ. ελαιόλαδο
150 γρ. φακές
1 καρότο, τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
1 αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκι, κομμένα σε λεπτές φέτες
4 κ.σ. μαϊντανό ή άνηθο, ψιλοκομμένο
4 φέτες καπνιστό σολομό
Για το dressing
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.γ. μουστάρδα, απαλή
1 κ.γ. μέλι
1 κ.γ. βαλσάμικο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Φιογκάκια MISKO. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Γεμίζουμε ένα κατσαρολάκι με νερό και τις φακές και φέρνουμε σε βρασμό. Βράζουμε για 1 λεπτό, σουρώνουμε το νερό και έπειτα προσθέτουμε νέο νερό. Ξαναφέρνουμε σε βρασμό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι, τη μουστάρδα, το μέλι, το βαλσάμικο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε στην άκρη.
Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά τα προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, το αγγούρι, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τις φακές, και το dressing. Ανακατεύουμε πολύ καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε το σολομό. Ανακατεύουμε για μια ακόμη φορά.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.