facebook instagram youtube
GR | EN

Ψητός σολομός με κουσκουσάκι και μυρωδικά

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 16΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_KOUSKOUSAKI

MISKO Κουσκουσάκι

500 γρ. Κουσκουσάκι MISKO

4 φιλέτα φρέσκου σολομού (περίπου των 150 γρ.)

3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

¼ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

ξύσμα από 1 λεμόνι

χυμό από ½ λεμόνι

½ λεμόνι σε λεπτές φέτες

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μπολ βάζουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και 4 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Τοποθετούμε τα φιλέτα σολομού σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα, με την πέτσα προς τα κάτω, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αλείφουμε με το μείγμα μυρωδικών.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις, για περίπου 12 λεπτά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Κουσκουσάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ψηθεί ο σολομός.

Σερβίρουμε αμέσως το κουσκουσάκι με τα φιλέτα σολομού και την σάλτσα τους από πάνω και γαρνίρουμε με λεπτές φέτες λεμονιού.

© MISKO 2019. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.