
Μακαρόνια με τόνο και λεμόνι
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ >MISKO Κουσκουσάκι
500 γρ. Κουσκουσάκι MISKO
4 φιλέτα φρέσκου σολομού (περίπου των 150 γρ.)
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
¼ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
ξύσμα από 1 λεμόνι
χυμό από ½ λεμόνι
½ λεμόνι σε λεπτές φέτες
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε μπολ βάζουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και 4 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε τα φιλέτα σολομού σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα, με την πέτσα προς τα κάτω, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αλείφουμε με το μείγμα μυρωδικών.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις, για περίπου 12 λεπτά.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Κουσκουσάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ψηθεί ο σολομός.
Σερβίρουμε αμέσως το κουσκουσάκι με τα φιλέτα σολομού και την σάλτσα τους από πάνω και γαρνίρουμε με λεπτές φέτες λεμονιού.