Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές Light Συνταγές με Σολομό Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές για Ραντεβού Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Επίσημο Δείπνο Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Κουσκουσάκι Μακαρονάδες του κόσμου Μακαρονάδες με Λευκή Σάλτσα
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Κουσκουσάκι
500 γρ. Κουσκουσάκι MISKO
4 φιλέτα φρέσκου σολομού (περίπου των 150 γρ.)
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
¼ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
ξύσμα από 1 λεμόνι
χυμό από ½ λεμόνι
½ λεμόνι σε λεπτές φέτες
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε μπολ βάζουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και 4 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε τα φιλέτα σολομού σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα, με την πέτσα προς τα κάτω, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αλείφουμε με το μείγμα μυρωδικών.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις, για περίπου 12 λεπτά.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Κουσκουσάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ψηθεί ο σολομός.
Σερβίρουμε αμέσως το κουσκουσάκι με τα φιλέτα σολομού και την σάλτσα τους από πάνω και γαρνίρουμε με λεπτές φέτες λεμονιού.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.