Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Γρήγορες Συνταγές Συνταγές Light Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Επίσημο Δείπνο Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Κουσκουσάκι Μακαρονάδες του κόσμου Λευκές μακαρονάδες
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Κουσκουσάκι
500 γρ. Κουσκουσάκι MISKO
4 φιλέτα φρέσκου σολομού (περίπου των 150 γρ.)
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
¼ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
ξύσμα από 1 λεμόνι
χυμό από ½ λεμόνι
½ λεμόνι σε λεπτές φέτες
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε μπολ βάζουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και 4 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε τα φιλέτα σολομού σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα, με την πέτσα προς τα κάτω, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αλείφουμε με το μείγμα μυρωδικών.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις, για περίπου 12 λεπτά.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Κουσκουσάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ψηθεί ο σολομός.
Σερβίρουμε αμέσως το κουσκουσάκι με τα φιλέτα σολομού και την σάλτσα τους από πάνω και γαρνίρουμε με λεπτές φέτες λεμονιού.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.