facebook instagram youtube

Σπαγγέτι με αγγούρι και σολομό

Βαθμολογία 5 από 5
(1)
Συνταγή από: Paxxi

Δροσερό και ελαφρύ σε γεύση και αρώματα, το σπαγγέτι με αγγούρι και σολομό είναι το φαγητό που με βγάζει ασπροπρόσωπη σε απρόσμενες επισκέψεις φίλων τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ποιος θα πει όχι σε αυτό τα φαγητό; Με λευκό κρύο κρασάκι στη βεράντα, τα σπαγγέτι και μια σαλάτα, δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο για να περάσουμε καλά και χωρίς πολλά υλικά σε λίγα λεπτά το φαγητό είναι έτοιμο.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 12΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Σπαγγέτι No6

500 γρ. Σπαγγέτι Νο6 MISKO

1 αγγούρι μέτριο

200 γρ καπνιστό σολομό

2 ΚΣ + έξτρα για γαρνίρισμα άνηθο ψιλοκομμένο

1 ΚΣ ελαιόλαδο

½ πορτοκαλιού το ξύσμα

300 ml κρέμα γάλακτος light

αλάτι

1/8 κγ πιπέρι

1 ΚΣ χυμό πορτοκαλιού

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και κόβουμε το αγγούρι στη μέση. Με ένα κουταλάκι αφαιρούμε τα σπόρια από το κέντρο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες με το μαντολίνο (ή με ένα μαχαίρι).

Κόβουμε το σολομό σε λωρίδες πλάτους 1 εκ και ψιλοκόβουμε το άνηθο.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 1 ΚΣ ελαιόλαδο, ρίχνουμε το άνηθο και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Προσθέτουμε το αγγούρι με το σολομό και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά (να βγάλει τα υγρά του το αγγούρι και να σοταριστεί ο σολομός παίρνοντας ανοιχτό ροζ χρώμα).

Μειώνουμε την ένταση, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, 1 κγ αλάτι, το πιπέρι και το χυμό πορτοκαλιού αφήνοντας για 3 λεπτά να δέσει η σάλτσα.

Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 5 λίτρα νερό, όταν βράσει βάζουμε 35 γρ αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6 MISKO. Ανακατεύουμε , μειώνουμε την ένταση σε μέτρια και τα αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας.

Τα στραγγίζουμε (κρατάμε 1 κούπα από το ζωμό) και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε απαλά, τα αφήνουμε να δέσουν και να ενωθούν τα υλικά για 2 λεπτά και βγάζουμε το τηγάνι από την εστία (αν χρειαστούν περισσότερη υγρασία προσθέτουμε από το ζωμό των ζυμαρικών).

Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο φρέσκο άνηθο κάθε πιάτο.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Βαθμολογία 5 από 5
6 Μαρτίου, 2023

ιδανική για ένα ελαφρύ και γρήγορο γεύμα!

Avatar for nantia tout
nantia tout
© MISKO 2025. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.