tiktok facebook instagram youtube

Λιγκουίνι με Σολομό

Πανεύκολη και γρήγορη μακαρονάδα για όσους αγαπούν τον καπνιστό σολομό, με λιγκουίνι και μια υπέροχη λευκή σάλτσα με άρωμα λεμονιού.

Λιγκουίνι με Σολομό: Ένα μεσογειακό πιάτο!

Απολαύστε την κλασική συνταγή λιγκουίνι με σολομό, ένα εκλεπτυσμένο πιάτο που συνδυάζει την απαλή υφή των MISKO ζυμαρικών με την πλούσια γεύση του φρέσκου σολομού. Πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας, αυτό το μεσογειακό πιάτο προσφέρει τέλεια ισορροπία μεταξύ γεύσης και θρεπτικής αξίας. Ιδανικό για ρομαντικά δείπνα ή οικογενειακά γεύματα, με κρεμώδη σάλτσα και αρωματικά μυρωδικά που αναδεικνύουν κάθε μπουκιά. Εύκολη εκτέλεση για ένα εστιατορικό αποτέλεσμα!

Fun Fact: Ο σολομός έχει εκπληκτική μνήμη και αίσθηση προσανατολισμού! Μπορεί να επιστρέψει στο ακριβές ποτάμι και σημείο όπου γεννήθηκε, ακόμα και μετά από χρόνια στον ωκεανό, διανύοντας χιλιάδες χιλιόμετρα. Επιπλέον, το ροζ-πορτοκαλί χρώμα του σολομού προέρχεται από το αστακζανθίνη, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στους μικροσκοπικούς οργανισμούς που τρώει, και όχι από τη σάρκα του!

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 15΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Ολικής Άλεσης Λιγκουίνι

500 γρ. Λιγκουίνι Ολικής Άλεσης MISKO

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

½ κ.γ. μπούκοβο

100 ml λευκό κρασί

300 ml κρέμα γάλακτος light

χυμό από ½ λεμόνι

150 γρ. καπνιστό σολομό σε φετάκια

ξύσμα από 1 λεμόνι

80-100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά

¼ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πάμε να φτιάξουμε βήμα βήμα λαχταριστά λιγκουίνι με σολομό.

Γεμίζουμε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνοντάς το, σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Μόλις το νερό στη μεγάλη κατσαρόλα αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Λιγκουίνι Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Όταν μαλακώσει το κρεμμύδι προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο, σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ελάχιστο αλάτι (κατά προτίμηση καθώς και ο σολομός είναι αρκετά αλμυρός) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 3-4 λεπτά για να δέσει και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το σολομό.

Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε με πιρούνα κατευθείαν από την κατσαρόλα τους στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, προσθέτουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε απαλά. Αν η σάλτσα μας φαίνεται πολύ πηχτή την αραιώνουμε προσθέτοντας λίγο από το νερό των ζυμαρικών (80-100ml).

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, πασπαλίζοντάς τα με ψιλοκομμένο άνηθο.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2026. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.