facebook instagram youtube

Ριγκατόνι με σολομό, φέτα και ντοματίνια

Μια πολύ εύκολη και απολαυστική συνταγή, που γίνεται χωρίς κόπο. Θα χρειαστείτε ένα πυρέξ για να βάλετε το σολομό, τη φέτα και ντοματίνια και μια πεντανόστιμη σάλτσα θα ετοιμαστεί για εσάς στο φούρνο.

shadow shadow
preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 45΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Ολικής Άλεσης Ριγκατόνι

500 γρ. Ριγκατόνι Ολικής MISKO

400 γρ. σολομό, φιλέτο

250 γρ. φέτα

400 γρ. ντοματίνια

100 ml ελαιόλαδο

μισό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα πυρέξ κατάλληλο για φούρνο προσθέτουμε τα ντοματίνια, το σολομό με την πέτσα προς τα κάτω, τη φέτα, ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Δεν προσθέτουμε πολύ αλάτι καθώς η φέτα είναι ήδη αρκετά αλμυρή.

Τοποθετούμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, για 40-45 λεπτά, ή μέχρι τα ντοματίνια να μαλακώσουν και η φέτα να ψηθεί.

Παράλληλα γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Ριγκατόνι Ολικής MISKO. Βράζουμε για όσο χρόνο αναγράφεται στο πακέτο. Κρατάμε 1/2 κούπα από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια.

Απομακρύνουμε το πυρέξ από το φούρνο και με ένα πιρούνι σπάμε απαλά τη φέτα και τα ντοματίνια, τα αναμειγνύουμε και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργήσουμε μια σάλτσα. Με το πιρούνι σπάμε σε μικρότερο κομμάτια και τον σολομό. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Τέλος προσθέτουμε στο πυρέξ τα ριγκατόνι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αν η σάλτσα είναι αρκετά πηχτή προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.