Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές για Φοιτητές Συνταγές Light Συνταγές με Σολομό Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές με Ζυμαρικά Ολικής Άλεσης Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές με Ριγκατόνι Λευκές μακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Ολικής Άλεσης Ριγκατόνι
500 γρ. Ριγκατόνι Ολικής Άλεσης MISKO
500 γρ. φιλέτο σολομού
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. λεμονοθύμαρο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κ.γ. κάπαρη
παρμεζάνα, τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Ριγκατόνι Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Aλατοπιπερώνουμε το σολομό και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 15-20 λεπτά, ανάλογα με το πάχος.
Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς τις σκελίδες του σκόρδου μαζί με το λεμονοθύμαρο.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το χυμό του λεμονιού, το ξύσμα και την κάπαρη. Ανακατεύουμε καλά και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στο τηγάνι το σολομό, αφού πρώτα τον έχουμε κόψει σε μικρές μπουκίτσες με το χέρι.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
Σύνδεση