Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές Light Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές με Ζυμαρικά Ολικής Άλεσης Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Πέννε Ριγκατέ Λευκές μακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO
500 γρ. Πέννε Ριγκάτε Ολικής Άλεσης MISKO
200 γρ. γιαούρτι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
300 γρ. καπνιστό σολομό, κομμένο σε μικρά κομμάτια
100 γρ. Ρόκα
2 κ.γ. άνηθο, ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Πέννε Ριγκάτε Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Παράλληλα, σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού μαζί με το ξύσμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μπολ τον άνηθο μαζί με τη ρόκα και το σολομό. Ανακατεύουμε και πάλι.
Λίγο πριν να είναι έτοιμα τα ζυμαρικά κρατάμε στην άκρη 1/2 κούπα από το νερό που βράζουν. Τα σουρώνουμε και έπειτα τα προσθέτουμε στο μπολ. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αν μας φαίνεται πολύ πηχτό το αποτέλεσμα προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε.
Σερβίρουμε προσθέτοντας φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.