Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Τορτελίνι με τυριά Τρικολόρε
500 γρ. Τρικολόρε Τορτελίνι με τυριά MISKO
1 αβγό
100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
Για τον κιμά κοτόπουλο
500 γρ. κιμά από κοτόπουλο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
300 γρ. σάλτσα ντομάτας
50 ml νερό
1 φύλλο δάφνης
1/2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
1 λίτρο γάλα (ζεστό)
1 αβγό
100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
80 γρ. τριμμένο γκούντα (για την επικάλυψη)
Βράζουμε τα Τρικολόρε Τορτελίνι. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 5 λίτρα νερό και αφού πάρει βράση ρίχνουμε 35 γρ. Αλάτι. Προσθέτουμε τα Τρικολόρε Τορτελίνι και τα βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε τον κιμά. Σε μία μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε τον κιμά και τον σπάμε με μία κουτάλα. Αφήνουμε να τσιγαριστεί καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να δώσει η σάλτσα. Αφήνουμε στην άκρη.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Ζεσταίνουμε το γάλα (χωρίς να βράσει). Σε μία πλατιά και μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα για μερικά λεπτά να ψηθεί το αλεύρι. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα (με το σύρμα). Αφού πήξει αποσύρουμε από την φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το αβγό και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί η κρέμα.
Ρίχνουμε τα Τρικολόρε Τορτελίνι σε ατομικές φόρμες ή σε ταψί και προσθέτουμε το αβγό, την τριμμένη γραβιέρα και τα τρίμματα φέτας. Ανακατεύουμε καλά. Από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα τον κιμά και στη συνέχεια τη μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με το γκούντα όλη της επιφάνεια της μπεσαμέλ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της μπεσαμέλ.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.