Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Εύκολες Συνταγές με Κοτοπουλο Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Παραδοσιακές Συνταγές Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές με Χυλοπίτες Συνταγές για Μακαρόνια ΦούρνουΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Χυλοπίτες με αυγά
500 γρ. Χυλοπίτες MISKO
1 μέτριο κοτόπουλο τεμαχισμένο σε 6-8 κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 ½ κ.σ. πελτέ ντομάτας
150 ml λευκό κρασί
600 γρ. τριμμένες ντομάτες
½ κ.σ. ζάχαρη
¼ κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. τριμμένο μπαχάρι
1 φύλλο δάφνης
2 λίτρα νερό
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Στεγνώνουμε καλά το κοτόπουλο. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 6 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 6-7 λεπτά, να πάρει χρώμα κι απ’ τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ, σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μπαχάρι και το φύλλο δάφνης. Όταν πάρει βράση προσθέτουμε το νερό, επιπλέον αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 25 λεπτά.
Μεταφέρουμε προσεκτικά (γιατί θα είναι καυτό) το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ταψί ή πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτουμε τις Χυλοπίτες MISKO, τις ανακατεύουμε να καλυφθούν από τη σάλτσα και ραντίζουμε το φαγητό με 2-3 κ.σ. επιπλέον ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν οι χυλοπίτες και να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά αλλά να παραμείνει το φαγητό ζουμερό.
Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 15 λεπτά και σερβίρουμε.
Το κοτόπουλο με χυλοπίτες είναι έτοιμο!
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.