facebook instagram youtube
GR | EN

Κοτόπουλο με χυλοπίτες στο φούρνο

Τα οικογενειακά τραπέζια θέλουν ζεστασιά, γέλια, συζητήσεις και νοσταλγικό φαγητό όπως αυτό το κοκκινιστό κοτόπουλο με χυλοπίτες που μαγειρεύονται κατευθείαν στο φούρνο, μέσα στο ταψί με τη σάλτσα.

shadow shadow
preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 70΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Χυλοπίτες με αυγά

500 γρ. Χυλοπίτες MISKO

1 μέτριο κοτόπουλο τεμαχισμένο σε 6-8 κομμάτια

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

1 ½ κ.σ. πελτέ ντομάτας

150 ml λευκό κρασί

600 γρ. τριμμένες ντομάτες

½ κ.σ. ζάχαρη

¼ κ.γ. κανέλα

¼ κ.γ. τριμμένο μπαχάρι

1 φύλλο δάφνης

2 λίτρα νερό

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στεγνώνουμε καλά το κοτόπουλο. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 6 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 6-7 λεπτά, να πάρει χρώμα κι απ’ τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ, σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.

Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μπαχάρι και το φύλλο δάφνης. Όταν πάρει βράση προσθέτουμε το νερό, επιπλέον αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 25 λεπτά.

Μεταφέρουμε προσεκτικά (γιατί θα είναι καυτό) το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ταψί ή πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτουμε τις Χυλοπίτες MISKO, τις ανακατεύουμε να καλυφθούν από τη σάλτσα και ραντίζουμε το φαγητό με 2-3 κ.σ. επιπλέον ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν οι χυλοπίτες και να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά αλλά να παραμείνει το φαγητό ζουμερό.

Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 15 λεπτά και σερβίρουμε.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2022. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.