Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Ριγκατόνι
500 γρ. Ριγκατόνι MISKO
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φιλέτα στήθος
500 γρ. μανιτάρια φρέσκα, κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
100 ml λευκό ξηρό κρασί
1 φλ. αρακά
3-4 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη
3-4 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για την κρέμα
3 κ.σ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι
1 λίτρο γάλα
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Ριγκατόνι MISKO. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία μείον ένα λεπτό. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη αφού τα ραντίσουμε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και έπειτα τοποθετούμε το κοτόπουλο. Ψήνουμε για 3 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά.
Στη συνέχεια, γυρίζουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε μέτρια φωτιά, για περίπου 8 λεπτά. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, το αφήνουμε για 3 λεπτά και έπειτα το κόβουμε σε φέτες.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και έπειτα τα μανιτάρια τα οποία έχουμε κόψει σε φέτες. Αν το τηγάνι δεν είναι μεγάλο τότε επιλέγουμε να σοτάρουμε τα μανιτάρια σταδιακά. Σοτάρουμε τα μανιτάρια από τη μια πλευρά για 3 λεπτά, προσθέτουμε πιπέρι, και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με κρασί. Ανακατεύουμε και περιμένουμε να εξατμιστούν τα υγρά για περίπου 2 λεπτά.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μεγάλο μπολ, και προσθέτουμε και το κομμένο κοτόπουλο μαζί με τον αρακά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο. Μόλις το βούτυρο λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το γάλα σταδιακά. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα ώστε να μη σβολιάσει και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αδειάζουμε την κρέμα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και έπειτα προσθέτουμε και τα Ριγκατόνι MISKO. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ σε ένα πυρέξ 25*30 εκατοστά. Πασπαλίζουμε από πάνω με τριμμένη φρυγανιά και παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C και ψήνουμε για 25-30 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.