facebook instagram youtube
GR | EN

Καρμπονάρα φούρνου

preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 30΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-KORALAKI 1024581 – 10

MISKO Κοραλάκι

500 γρ. Κοραλάκι MISKO

3 κ.σ. βούτυρο

2 σκελίδες σκόρδο

180 γρ. μπέικον

4 αυγά

400 ml κρέμα γάλακτος

250 γρ. μανιτάρια

170 γρ. παρμεζάνα

½ φλ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε το μπέικον σε μικρά καρέ και τα μανιτάρια σε φέτες. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το μισό τριμμένο τυρί και αφήνουμε στην άκρη.

Αλείφουμε με βούτυρο το σκεύος που θα ψήσουμε την καρμπονάρα φούρνου. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο μπέικον και έπειτα προσθέτουμε τη σκελίδα του σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Κοραλάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Αφού τα στραγγίσουμε τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο.

Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με το μείγμα της κρέμας γάλακτος και αφού ανακατέψουμε καλά προσθέτουμε τα μανιτάρια με το μπέικον. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το περιεχόμενο στο ταψί. Προσθέτουμε από πάνω το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.

Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 10 λεπτά την καρμπονάρα φούρνου. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 10 λεπτά.

© MISKO 2022. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.