facebook instagram youtube
GR | EN

Κανελόνια με σιγομαγειρεμένο χοιρινό, μανιτάρια και κρέμα σελινόριζας

Συνταγή από: Funky Cook
preperation 120΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 45΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_KANELONIA2

MISKO Κανελόνια

250g κανελόνια MISKO

Για το σιγομαγειρεμένο χοιρινό

600 γρ. χοιρινό μπούτι

30ml ελαιόλαδο

200ml μηλίτη

1 κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

1 κουταλιά της σούπας καπνιστή πάπρικα

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους κόλιανδρου

1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη μαντζουράνα

1 κουταλιά της σούπας μαύρη μαλακή ζάχαρη

30ml σάλτσα Worcestershire

Επιπλέον χρειαζόμαστε

200 γρ. μανιτάρια

20ml ελαιόλαδο

250 γρ. σάλτσα ντομάτας

Για την κρέμα σελινόριζας

650 γρ. σελινόριζα

200 ml κρέμα γάλακτος

150ml γάλα

10g κόρν φλάουρ

Αλάτι

Πιπέρι

Επιπλέον χρειαζόμαστε

250g γραβιέρα

100ml κρέμα γάλακτος

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Το σιγομαγειρεμένο χοιρινό

Ξεκινάμε με το χοιρινό, το οποίο σωτάρουμε τμηματικά στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη, τη σάλτσα Worcestershire και το μηλίτη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το σιγομαγειρεύουμε για περίπου 2 ώρες.

Όσο είναι ζεστό το πιέζουμε με ένα πιρούνι ώστε το κάνουμε μικρά-μικρά κομμάτια (το μαδάμε) και το κρατάμε ζεστό στην κατσαρόλα.

Κατόπιν σωτάρουμε τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο για μερικά λεπτά, τα προσθέτουμε στο χοιρινό μαζί και με την σάλτσα ντομάτας, δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί διορθώνουμε το αλάτι.

Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και αποσύρουμε.

Η κρέμα σελινόριζας

Κόβουμε τις σελινόριζες σε χοντρά κομμάτια, τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν σε αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.

Πολτοποιούμε τις σελινόριζες και προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος.

Διαλύλουμε το κόρν φλάουρ στο γάλα και τα προσθέτουμε, δοκιμάζουμε τη γεύση και αλατοπιπερώνουμε.

Η συναρμολόγηση

Απλώνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος 4-5 κουταλιές κρέμα σελινόριζα,  γεμίζουμε τα κανελόνια με το χοιρινό,  τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο και περιχύνουμε με τυχόν σάλτσα που περίσσεψε από το χοιρινό.

Ανακατεύουμε την υπόλοιπη κρέμα σελινόριζας με 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα και περιχύνουμε τα κανελόνια.

Αφήνουμε τα κανελόνια για 30 λεπτά, πριν τα ψήσουμε ώστε να μαλακώσουν και να ψηθούν τέλεια και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Τέλος απλώνουμε την υπόλοιπη τριμμένη γραβιέρα, περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε για 40-45 λεπτά στις αντιστάσεις.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε τα κανελόνια ζεστά!

Tips:
– Μπορούμε εκτός από χοιρινό να χρησιμοποιήσουμε μοσχάρι, κοτόπουλο
– Εκτός από μηλίτη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαύρη μπύρα
– Αν δεν έχουμε μαντζουράνα χρησιμοποιούμε ελάχιστο θυμάρι

© MISKO 2020. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.